Rijnsburgse Boys is er dinsdagavond niet in geslaagd te stunten tegen De Graafschap. De ploeg van Henk Wisman verloor het eersterondeduel uit de KNVB Beker met 1-3, ondanks een schitterende goal van Dani van de Moot. Pas na rust leek Rijnsburgse Boys te beseffen dat er meer mogelijk was.

Rijnsburgse Boys begon na vier opeenvolgende overwinningen met vertrouwen aan het treffen met de nummer zeventien van de Keuken Kampioen Divisie. Toch was het De Graafschap dat dicteerde de eerste helft. Tegenhouden lukte weliswaar aardig bij Rijnsburgse Boys, maar aanvallend gevaarlijk worden niet.

Na twee kansen gemist te hebben was uiteindelijk de derde raak voor Denzell Gravenberch. De spits van De Graafschap verschalkte in de 39e minuut doelman Wesley Zonneveld. Aan de goal hing wel een zweem van buitenspel, maar de vlag bleef omlaag.

Minder ontzag
Na rust leek Rijnsburgse Boys de schroom van zich af te gooien: er zat veel meer pit en aanvalsdrift in het spel van de Uien. Klaver kreeg een goede kans op de gelijkmaker, maar raakte de paal. Vervolgens sloeg De Graafschap aan de overzijde toe via een droog schot na een afgeslagen corner: 0-2.

De wedstrijd leek gespeeld, maar een fraaie goal van Van der Moot bracht Rijnsburg toch weer hoop. De spits lobte de bal schitterend in de kruising: 1-2. De Uien maakten daarna jacht op de gelijkmaker. Ondanks een aantal heel gevaarlijke momenten voor het De Graafschap-doel bleef de gelijkmaker uit. In blessuretijd ging zelfs doelman Zonneveld mee naar voren. Uit een counter maakte De Graafschap voor een leeg doel nog 1-3.

Rijnsburgse Boys – De Graafschap 1-3 (0-1)
Goal: Van der Moot