Rijnsburgse Boys heeft zaterdag de tweede zege op rij geboekt. De Uien wonnen op bezoek bij ADO ’20 met 0-1 door een goal van Bram Ros. FC Lisse ging in een uitwedstrijd opnieuw onderuit en verloor met 3-1 bij Jong Sparta

Rijnsburgse Boys maakte midweeks gehakt van Excelsior Maassluis (5-0) en trok die lijn door in Heemskerk. Na een vlakke eerste helft werd de score in de 58e minuut geopend door Ros. De verdediger zag even daarvoor nog een kopbal van de lijn gehaald worden, maar even later was het alsnog raak.

Vervolgens raakte Delano Asante de paal en moest doelman Wesley Zonneveld handelend optreden bij een schot van Danny Lute, maar gescoord werd er niet meer. Zodoende werd de achtste seizoenszege een feit voor Rijnsburgse Boys.

Droomstart sorteert geen effect
FC Lisse leed de vijftiende nederlaag van deze voetbaljaargang. De Lissenaren kenden tegen Jong Sparta nog wel een droomstart en namen in de tweede minuut via Remi van Ekeris de leiding: 0-1. Een minuut later was het alweer gelijk.

Lisse ging op zoek naar de 1-2, maar het was Jong Sparta dat na 28 minuten opnieuw toesloeg uit een corner.

De bedrijvige Van Ekeris was in de tweede helft dicht bij de 2-2, maar zijn bekeken schot ging net naast. Een kwartier voor tijd besliste Jong Sparta met de 3-1 de wedstrijd.

ADO ’20 – Rijnsburgse Boys 0-1 (0-0)
Goal: Bram Ros

Jong Sparta – FC Lisse 3-1 (2-1)
Goal: Remi van Ekeris