Rijnsburgse Boys en Ter Leede hebben oefenderby’s zaterdag in winst omgezet. De Rijnsburgers wonnen op de Kooltuin met 2-3 bij FC Rijnvogels, terwijl Ter Leede in eigen huis te sterk was voor Noordwijk: 3-1.

Zowel FC Rijnvogels als Rijnsburgse Boys speelde zijn tweede wedstrijd van de voorbereiding. De Katwijkers verhoren vorige week van Noordwijk (0-3), terwijl Rijnsburgse Boys gelijkspeelde bij DEM: 3-3.

Vijf treffers
Halverwege was het gelijk. FC Rijnvogels kwam via Wesley van Vuren al vlot op voorsprong, maar na een kwartier zorgde Mark van der Weijden voor evenwicht: 1-1. In de tweede helft liepen de Rijnsburgers door goals van Delano Asante en Ilias Kariouh uit naar 1-3. FC Rijnvogels deed namens Bryan Iliohan nog wat terug vanaf de penaltystip, maar daar bleef het uiteindelijk bij.

Ter Leede ontving voor de tweede week op rij een tweededivisionist. Na de 2-1-zege op Scheveningen kwam nu Noordwijk naar de Roodemolen. De Noordwijkers trapten zoals gezegd af met een ruime, efficiënte overwinning bij FC Rijnvogels.

Thuisploeg efficiënt voor rust
Ditmaal liep het anders voor de ploeg van Florian Wolf. Noordwijk was voor rust overigens wel sterker en kreeg de beste kansen, maar Ter Leede nam aan het einde van de eerste helft de leiding. Sieb Rutgers profiteerde van een verdedigingsfout bij Noordwijk: 1-0.

Snel in de tweede helft werd het 2-0 via Benjamin van Aken, waarna de marge twaalf minuten voor tijd ook nog drie werd door een goal van Joël van der Graaf. In de laatste minuten redde Virgil Tjin-Asjoe nog de spreekwoordelijke Noordwijkse eer vanuit een vrije trap.

FC Rijnvogels – Rijnsburgse Boys 2-3 (1-1)
Goals: Wesley van Vuren, Bryan Iliohan (FC Rijnvogels), Mark van der Weijden, Delano Asante, Ilias Kariouh (Rijnsburgse Boys)

Ter Leede – Noordijk 3-1 (1-0)
Goals: Sieb Rutgers, Benjamin van Aken, Joël van der Graaf (Ter Leede), Virgil Tjin-Asjoe (Noordwijk)

Check ook: Wolf stapt vol energie in de grote schoenen van Zethof: ‘Dat is mooi toch?’