Damiano Schet is vooral blij dat hij weer kan doen wat hij leuk vindt: voetballen. Na maandenlang blessureleed is het gras onder de voeten voelen even het prettigste op de wereld wat er is. Geen revalidatieprocessen, maar puur met voetbal bezig zijn. De aanvaller is ‘happy’ in z’n nieuwe huis.

Thuis is sinds een paar weken De Krom voor de van oorsprong Amsterdamse voetballer. Voor de voetbalnomade is Katwijk zijn tiende club in zeven jaar. Eindelijk weer eentje dicht bij huis. Na een verblijf bij FC Den Bosch is Katwijk toch wat dichter bij zijn geliefde stad, Amsterdam. De aanvaller woonde het afgelopen jaar overigens wel in de hoofdstad van Noord-Brabant.

,,Het is voor mij sowieso geen onbekende regio hè”, knipoogt Schet. De 27-jarige voetballer speelde tussen 2011-2013 in het shirt van Rijnsburgse Boys. Na twee goede jaren verdiende hij een transfer naar RKC Waalwijk.

,,Weet je, ik wil nu gewoon een vol seizoen draaien en belangrijk zijn met goals en assists. Kampioen worden, dat zou mooi zijn.”

,,Ik speelde destijds nog met Bennie van Noord in het elftal. En Robbert Susan was mijn tegenstander. Het is mooi om nu weer met die gasten in een kleedkamer te zitten.”

Überhaupt weer tussen de voetballers te zitten is iets wat Schet ineens als geen ander kan waarderen. Z’n knie hield hem zeven maanden lang aan de kant. ,,Zeven maanden is lang hoor. Het is wel lekker om nu weer te kunnen voetballen”, klinkt de voetballer opgelucht. ,,Weet je, ik wil nu gewoon een vol seizoen draaien en belangrijk zijn met goals en assists. Kampioen worden, dat zou mooi zijn.”

Voetbalnomade 
Het is geen geheim dat de Amsterdammer dus flink wat clubs versleet. Zal De Krom dan nu wat langer thuis voelen dan bij andere clubs? Voor Schet is dat helemaal geen onderwerp van discussie. ,,Het gaat nu eerst gewoon om een goed seizoen draaien. Dan zien we over een jaar wel weer verder.”

Na het avontuur bij Rijnsburgse Boys kwam Schet weer in het betaalde voetbal terecht. Na zes profclubs tekende de Amsterdammer deze zomer weer voor een amateurvereniging. ,,Het niveau verschilt niet veel met clubs in de Jupiler League”, vindt de aanvaller.

,,Veel clubs in de Tweede Divisie doen niet onder voor clubs in de Eerste Divisie.”

,,We trainen natuurlijk minder, maar ze zijn wel pittig hoor. En we hebben een goede trainer. Het minder trainen is goed voor mijn maatschappelijke carrière. Daarnaast heb ik die trainingen ook wel nodig na mijn knieblessure. Ik kan het wel gebruiken om goed fit te worden.”

Niveauverschil
Hoewel Schet dus een treetje lager gaat voetballen, ziet de aanvaller een stijgende lijn in het amateurvoetbal. ,,De top acht van de Jupiler League is nog een stapje te ver, maar veel clubs in de Tweede Divisie doen niet onder voor clubs in de Eerste Divisie.”

,,In mijn tijd bij Rijnsburgse Boys speelde ik in de Topklasse, maar ik denk dat deze Tweede Divisie sterker is. We hebben hier nu in de regio ook best wel wat derby’s en alle sterke amateurclubs spelen nu gewoon bij elkaar. Ik heb er zin in man. Lekker voetballen op een goed niveau.”

Foto: vv Katwijk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO