Sem van Duijn vervolgt zijn carrière in het betaalde voetbal. De aanvaller van Quick Boys heeft zijn jawoord gegeven aan eredivisionist AZ, zo meldt Voetbal International woensdag.

Van Duijn brak dit seizoen definitief door bij Quick Boys en had over belangstelling niet te klagen. Zo hengelden meerdere clubs uit het betaalde voetbal naar zijn diensten, maar de keuze van Van Duijn is nu gevallen op AZ. Een belangrijke afweging voor de Katwijker is dat de Alkmaarders een beloftenteam in de Keuken Kampioen Divisie hebben, zodat hij de kans krijgt om naar Eredivisie-niveau toe te groeien.

De 19-jarige Van Duijn was als jeugdspeler kortstondig actief voor Sparta, maar speelde verder voor Valken ’68 en twee periodes in het blauw-wit. Zijn grote doorbraak kende hij dit seizoen onder trainer Thomas Duivenvoorden, die hem een vaste plek als linksbuiten gaf. Van Duijn betaalde dat vertrouwen dubbel en dwars uit. Hij was tot dusver veertien keer in competitieverband trefzeker.

Thriller in Alkmaar
Bovendien deed Van Duijn aan klantenbinding in de KNVB Beker. Hij scoorde tweemaal op Nieuw Zuid tegen De Graafschap (2-0) en was – net als heel Quick Boys overigens – ijzersterk in de bekerthriller tegen AZ. Op bezoek bij zijn nieuwe club verloren de Katwijkers na strafschoppen, maar kregen ze lovende kritieken voor het vertoonde spel.

In Alkmaar werkt voormalig SV Hillegom-trainer Bas Naber als videoanalist. De Noord-Hollander liet al voor de wedstrijd tegen Quick Boys tegen VIDB weten diep onder de indruk te zijn van Van Duijn. Trainer Pascal Jansen, die de volgende dag werd ontslagen, noemde de aanvaller na afloop een ‘zeer interessante speler’.

Foto: Orange Pictures

Lees ook: De ster van Sem van Duijn is snel rijzende
Check ook: Sem van Duijn: ‘We gaan denk ik elke kroeg van Katwijk in’

POPULAIRE BERICHTEN