SJC heeft zich donderdagavond bij zijn debuut in het hoofdtoernooi van de KNVB Beker kranig verweerd tegen Willem II. Tot een resultaat leidde het niet: de thuisploeg kwam via Martijn van Trigt nog wel op voorsprong, maar verloor uiteindelijk met 1-3.

Als enige vierdedivisionist was SJC van de partij in de eerste ronde van de KNVB Beker. Er kwam een mooie loting tegen Willem II uit de bus, maar geluk met de weersomstandigheden was er niet. Storm Ciarán raasde over Nederland en over de Lageweg.

SJC koos ervoor om de eerste helft met de wind in de rug te spelen. Al na elf minuten volgde een Noordwijkse voorsprong: Wesley Haasnoot stak Van Trigt weg en de linksbuiten drukte af: 1-0.

Lang kon SJC niet van de treffer genieten, want binnen tien minuten stelden de Tilburgers orde op zaken. Max Svensson maakte randje buitenspel de gelijkmaker en even later tikte Tommy St. Jago uit een corner in tweede instantie binnen: 1-2.

Beslissing in blessuretijd
Wanneer het kon, schoot SJC op doel en dat zorgde ervoor dat doelman Connor van den Berg een aantal keer in actie diende te komen. Diezelfde Van den Berg moest iets na iets meer dan een uur opnieuw handelend optreden. Het dappere SJC ging voor de gelijkmaker, maar kreeg die niet. Sterker nog, in blessuretijd werd het nog 1-3.

Het deed aan het optreden van SJC niets af. Met opgegeven hoofd verlieten de Noordwijkers het eigen veld en de KNVB Beker.

SJC – Willem II 1-3 (1-2)
11. Martijn van Trigt 1-0
15. Max Svensson 1-1
19. Tommy St. Jago 1-2
90+2. Jeredy Hilterman 1-3