SJC heeft zondag met grote cijfers de topper tegen RKAVV verloren. De Leidschendammers zegevierden op de Lageweg met 2-5. Zes van de zeven goals vielen voor rust.

Voor eigen publiek kende SJC een dramatische start. Al na vier minuten stond het 0-2. De Noordwijkers deden wel snel iets terug via Martijn van Trigt en maakten jacht op de gelijkmaker. Die bleef uit en vervolgens liet SJC zich tussen de 34e en 36e minuut weer tweemaal verrassen. Daarmee was het doelpuntenfestijn voor rust niet gedaan. Timo Ruigrok maakte er nog 2-4 van.

De hoop van SJC om terug te komen in de wedstrijd werd direct na rust beëindigd. In de eerste minuut van de tweede helft liep RKAVV uit naar 2-5. Vervolgens werd er niet meer gescoord, waardoor koploper RKAVV het gat met nummer drie SJC tot vijf punten vergrootte.

SJC – RKAVV 2-5 (2-4)
Goals: Van Trigt, Duindam

Archieffoto: Johanna Wever