SJC heeft zaterdag het kampioensfeest van Huizen uitgesteld. De 1-1-remise bracht de Noordwijkers een waardevol punt in de strijd om lijfsbehoud.

Een zege kon Huizen, de koploper van de Vierde Divisie A, de titel brengen. Aanvankelijk leek de thuisploeg op het goede spoor. Na al een aantal momenten gehad te hebben, kwam Huizen in de 25e minuut aan de leiding via Dennis Lamme: 1-0. Op slag van rust voorkwam de lat een tweede tegentreffer voor SJC.

Gelijkmaker van SJC
In de tweede helft bracht SJC al snel het duel qua score in balans. Op aangeven van Tom Duindam werkte Chris Hoogervorst de 1-1 binnen in de 54e minuut.

Een gelijkspel was voor Huizen niet genoeg en de Noord-Hollanders moesten komen, maar SJC toonde zich zeer gevaarlijk op de tegenstoot. Dreiging was er voor beide doelen, maar gescoord werd er uiteindelijk niet meer.

Zo komt het voor Huizen aan op een allesbeslissende directe confrontatie met nummer twee Ajax amateurs. SJC speelt ook een cruciaal duel. De ploeg van Marcel IJzendoorn staat nu nog een punt en twee plekken boven de streep. Bij winst op Swift zijn de zwart-witten hoe dan ook veilig.

Huizen – SJC 1-1 (1-0)
Goal: Chris Hoogervorst