SJC heeft zondag ook de winst binnengehaald tegen koploper Magreb ‘90. De Noordwijkers wonnen met 2-1 en stegen naar de tweede plek op de ranglijst. Qua beleving was het een wedstrijd van de buitencategorie, moest ook trainer Laurens Mouter erkennen. ,,Wat een wedstrijd, zeg. Ik heb op het puntje van mijn stoel gezeten.”

SJC, dat zonder topscorer Dandy Steenvoorden speelde, is de laatste weken in goeden doen. Werd vorige week de nummer twee Nieuwerkerk aan de zegekar gebonden, ditmaal was Magreb aan de beurt. Mouter had zijn ploeg met een even simpele als moeilijke opdracht het veld in gestuurd: winnen om het gat met de koploper tot twee punten te verkleinen.

De manschappen van Mouter troffen in Magreb een uitstekende tegenstander. De bezoekers beschikten over een balbehandeling van de eerste orde, behendigheid en goed combinatiespel, om maar een paar elementen op te sommen. Alleen het scorend vermogen haperde.

En eigenlijk was het niet zo gek dat de doelpunten uitbleven aan Magreb-zijde. Veel aanvallen gingen door het centrum, waar SJC regeerde met een ijzersterk blok. Na de snelle 1-0 van Guus van der Hoeven, al in de eerste minuut, was Magreb gelijk wakker. Twee minuten later ontsnapte SJC aan de gelijkmaker met een bal op de paal. Dat waren al de eerste voortekenen dat het weleens een enerverend potje voetbal zou kunnen worden. En dat werd het ook.

Counters

SJC controleerde achterin uitstekend. Het had alleen meer gebruik moeten maken van de counters, die het kreeg aangeboden door de ruimte achter de Magreb-defensie. Aanspeelpunt Mike van Dam, sterk in de lucht, bracht meerdere malen zijn ploeggenoten in stelling. Die deden er vervolgens niets mee. Als dat wel was gebeurd, had SJC bij rust zomaar comfortabel aan de thee kunnen zitten. Conclusie: een aanvallend Magreb de eerste helft, waarbij de beste mogelijkheden voor SJC waren.

Ook de tweede helft ging de koploper weer furieus op zoek naar de aansluitingstreffer. Mouter: ,,Ik had de jongens al ingelicht dat zij één op één zouden gaan spelen.” En dat gebeurde dan ook. SJC moest alles in het werk stellen om de aanvalsdriften van Magreb te stoppen. Rond de 55e minuut werd de ploeg van coach Mark Verkuyl beloond. De 1-1 kwam van de voet van Anouar Benerroua.

Alle remmen los

Magreb bleef na de gelijkmaker volop aandringen. Het leek een kwestie van tijd voordat de 1-2 zou vallen. Maar het ongelooflijke gebeurde, typerend voor deze knotsgekke wedstrijd. Vanaf veertig meter schoot Mike Verhoek loepzuiver over de grond de 2-1 binnen, Magreb daarbij verbouwereerd achterlatend. Met nog twintig minuten te gaan, werd het een waar gevecht, maar SJC hield stand. Na het laatste fluitsignaal gingen aan Noordwijkse zijde alle remmen los.

Mouter was na de wedstrijd een gelukkig man. ,,Vorige week van de nummer twee gewonnen en nu pakken we ook de koploper. Ik geef eerlijk toe dat Magreb een enorm veldoverwicht heeft gehad gedurende grote delen van de wedstrijd. Wij hebben in de eerste helft een aantal goede kansen gehad. Daar hadden we echt meer mee moeten doen. Als wij dan op 2-0 waren gekomen, hadden we makkelijker kunnen spelen.”

De tweede helft was het bij vlagen vrouwen en kinderen eerst, maar toch stapte SJC als winnaar van het veld. Mouter: ,,Ik ben enorm trots op die gasten. Wat hebben ze weer een passie en strijd laten zien vandaag. Het was moeilijk om de bal vast te houden en het was snel handelen. Er ging dan ook nogal eens iets fout, maar dat werd dan ook gelijk weer hersteld. Ook conditioneel een sterk optreden van mijn ploeg. Als we volgende week tegen HMSH weer een goed resultaat kunnen behalen, gaan we met een zeer goed gevoel de winterstop in.”