Degradatie van de Derde naar de Vierde Klasse is bijna onvermijdelijk voor Van Nispen. Als er zaterdag wordt verloren van Aarlanderveen dan is de afstand naar een p/d plek niet meer te overbruggen. Onheil dat al het hele seizoen in de lucht hing voor de ploeg van Stephan Spruijt.

Enkele jaren geleden richtte een vriendengroep uit Noordwijk de zaterdagtak van Van Nispen op, jongens met allemaal een achtergrond in de selectie van VV Noordwijk die ergens in een eerste team wilden spelen. Wat begon als een groot succes – met op het hoogtepunt het bereiken van de Tweede Klasse – eindigde met een spelerstekort en veel nederlagen.

Wederopbouw
Door het opheffen van de zondagtak van de Zilkers, was de zaterdag al enkele jaren het vlaggenschip. Spruijt, de huidige trainer van Van Nispen en destijds trainer van deze groep Noordwijkers, zag de gehele vriendengroep vertrekken voorafgaand aan het nieuwe seizoen. ”We hebben nog geprobeerd om ze een jaartje te behouden, om de overgang wat makkelijker te maken, maar de jongens zijn gestopt of teruggekeerd naar Noordwijk”, aldus Spruijt.

De Noordwijkers lieten het vlaggenschip van Van Nispen achter in de Derde Klasse. ”Na het vertrek van de groep uit Noordwijk hebben we gekeken naar wat voor jongens we hadden lopen in de selectie, de O19 en O17, maar voor deze jongens is het lastig als je een jaar of 16 bent en moet opboksen tegen mannen van 25”, vertelt de oefenmeester die als speler voor onder meer FC Lisse uitkwam.

Van nispen

Hierdoor lijkt een degradatie uit de Derde Klasse onvermijdelijk voor de Zilkers, met één behaald punt uit negentien wedstrijden. De focus wordt daarom langzaam verzet naar volgend seizoen. ”We zijn bezig om jongens terug te halen die hier eerder hebben gespeeld, en we hebben een beetje geluk met het opheffen van het zaterdagteam van VVSB. Er komen spelers van hun naar ons toe, waarmee de concurrentie zal toenemen”, stelt Spruijt.

Ondanks de degradatie lijdt de sfeer er niet onder bij de Zilkers, volgens Spruijt. ”We laten iedereen spelen, en als ik een wissel meeneem laat ik hem minimaal een half uurtje meedoen. De jongens doen hun best en gaan niet schoppen of gekke dingen doen. Als we 4-0 achterstaan maken we toch nog een sliding om de 5-0 tegen te houden.”

‘Als de sfeer goed is, de kantine vol en we doen mee in de middenmoot dan hebben we een goed jaar.’

Onlangs maakte Spruijt kenbaar dat hij ook volgend seizoen de hoofdtrainer is van Van Nispen. ”De club begrijpt de huidige situatie ook, ik heb mijn contract verlengd omdat ik het ook lullig vind om weg te gaan. We degraderen met zijn allen en proberen volgend jaar in de Vierde Klasse redelijk mee te draaien.”

”De jonge jongens worden wat ouder en met de jongens die erbij komen van VVSB hopen we de komende jaren weer een representatief elftal op te bouwen dat kan meedoen in de Vierde Klasse. In de Vierde Klasse kom je leuke tegenstanders tegen, zoals Warmunda, Zevenhoven en Teylingen. Als de sfeer goed is, de kantine vol en we doen mee in de middenmoot dan hebben we een goed jaar.”

Tekst: Teun Zethof

Lees ook: Spruijt beseft dat lijfsbehoud een soort mission impossible wordt: ‘Het is David tegen Goliath’

POPULAIRE BERICHTEN