Een speeldag van uiterste emoties voor de regioclubs in de Topklasse. Katwijk leek uit de dood te herrijzen door bij Barendrecht een 2-0 achterstand goed te maken. Vlak voor tijd ging het – zoals al vaker dit seizoen – toch nog mis. Omdat Noordwijk ongelukkig ten onder ging tegen Spakenburg, is het doek nog niet definitief gevallen voor de Oranjehemden.

Rijnsburg deed bekwaam z’n sportieve plicht met een makkelijke winst op Capelle en mengt zich weer in de titelrace. FC Lisse speelde zich definitief veilig met een driepunter tegen Excelsior ’31. Om des keizers baard bleek Ter Leede lastig te motiveren. Excelsior Maassluis verliet de Roodemolen met een 0-2 overwinning.

Barendrecht – VV Katwijk 3-3

Het Paasverhaal op voetbalgebied leek het te worden. Binnen een kwartier boog Katwijk door Danny Guijt (2x) en Jeffrey Jongeneelen in Barendrecht een schijnbaar kansloze achterstand om in een voorsprong. Niet ver voor tijd was het echter Visser die namens de thuisploeg uit een corner de Krombewoners een nieuwe dreun bezorgde. Het lijntje voor de ploeg van Bruinink blijft zodoende erg dun, in de twee resterende wedstrijden moet Katwijk 6 punten halen om een beslissingswedstrijd af te dwingen. Na de kraker tegen Noordwijk op 3 mei, moeten de Katwijkers een week later nog naar Hardenberg.

Scoreverloop 33. Esajas 1 – 0, 52. Morais 2–0, 58. Guijt 2-1, 60 Guijt 2-2., 72. Jongeneelen 2-3, 87. Visser 3-3. 

VV Katwijk Koroglu, Tuinfort, Van Dam, Susan, Krolis, Jansen, Leonard, Guijt, Jongeneelen, De Jonge, Sahadewsing.

Rijnsburgse Boys – Capelle  3-0

Na een lastige start uiteindelijk een reguliere overwinning voor Rijnsburgse Boys tegen Capelle. Niet ver voor rust maakten Koemans en Ignacio de tweede helft eigenlijk al tot een formaliteit. Capelle wilde na rust wel, kreeg enkele kansen maar drukte niet af. Kort voor tijd zorgde Ignacio voor het toetje middels de 3-0. Met de uitslagen op de andere velden mengt Rijnsburg zich zo (toch weer) in de titelrace.

Scoreverloop 37. Koemans 1 – 0, 39. Ignacio 2 – 0, 87. Ignacio 3-0.

Rijnsburgse Boys Van Nieuwkoop, Breinburg, Hessing, Strooker, Martina, Koemans (81. Wijks), Winter, Van den Boogaart, Van Eeuwijk, Ignacio, Westmaas.

VV Noordwijk – Spakenburg 0-2

Een ongelukkige, maar wel terechte nederlaag voor Noordwijk. In een attractieve eerste helft waren de Noordwijkers het grootste deel de onderliggende partij. Toch mocht de ploeg van Robbert de Ruijter zich beklagen dat het vlak voor rust geen strafschop kreeg na een overtreding op Faouzi. Na rust een evenwichtiger partij die een kwartier voor tijd werd opengebroken door een ongelukkige eigen goal van Brayen Brocker. In het restant trok Noordwijk naar voren, maar kreeg het vlak voor tijd via Nick Tol definitief het deksel op de neus. Bibberen dus nog op de Duinwetering. Noordwijk ontvangt – na het bezoek aan Katwijk – over 3 weken nog Capelle.

Scoreverloop 74. Brocker e.d. 0 – 1, 89. Nick Tol 0-2

VV Noordwijk Amezrine, Manuputty, Brocker, Van Hese, Goncalves, Hoogkamer, Bosma (79. Wendt), Faouzi, Mertens, Splinter, Braun.

FC Lisse – Excelsior ’31 4-0

In ieder geval twee regioploegen zijn volgend seizoen te bewonderen in de Topklasse. FC Lisse speelde zich tegen een hulpeloos Excelsior ’31 uiteindelijk makkelijk veilig. Dennis Greuter voor en Hanne Hagary, Renaldo Jongebloet en Koen Fokkema na de rust zorgden voor grote euforie op Ter Specke. Vooral gezien de vele blessuregevallen het afgelopen jaar, werd de verlenging van de Topklassestatus door de Lissenaren gevierd als een kampioenschap.

Scoreverloop 26. Greuter 1 – 0, 57. Hagary 2 – 0, 59. Jongebloet 3 – 0, 72. Fokkema 4-0.

FC Lisse De Vries, Buijs (75. Klare), Weijers, Zoontjes, De Goede, Broekhuizen, Van Heulen, Greuter, Hagary (75. Vermeulen), Jongebloet (83. Pauw), Fokkema.

Ter Leede – Excelsior Maassluis 0-2 

Over het bezoek van Excelsior Maassluis aan Sassenheim zullen verder geen kamervragen worden gesteld. Vincent van den Berg zorgde met twee goals voor een verdiende overwinning voor de ploeg van Cesco Agtergberg.

Scoreverloop 27. Van den Berg 0 – 1, 45. Van den Berg 0 – 2,

Ter Leede Van den Ban, Boelee, De Groot, Kewal, Pedrini, Kappenberg, Steemers, Dam (79. El Idrissi), Robertson, El Houssi (46. Teijsse), Ammerlaan (59. Schell)

POPULAIRE BERICHTEN