Katwijk speelt volgend seizoen in de Hoofdklasse. Het weken durende uitstel werd geen afstel. In een mat duel met Capelle deed VV Noordwijk wat het moest doen door met 1-0 te winnen. Op dat moment was het dunne draadje van Katwijk al door HHC Hardenberg doorgeknipt met een Blitzkrieg in het kwartier na rust.

Ter Leede kon in de titelrace geen beslissende rol spelen. Spakenburg – met Kees Tol in een hoofdrol – haalde drie punten op aan de Roodemolen. Door een treffer in extremis van GVVV in Barendrecht mag Spakenburg zich (nog) geen kampioen van de Topklasse noemen. Volgende week volgt een beslissingswedstrijd tussen beide grootmachten.

Rijnsburgse Boys en FC Lisse zorgden goed voor het thuispubliek door hun laatste wedstrijden eclatant te winnen. Respectievelijk Excelsior ’31 en ONS Boso Sneek moesten met een 7-0 nederlaag aan de broek terug de bus in.

VV Noordwijk – Capelle 
Een tegenvaller voor Noordwijk toen Stefan Mertens in de warming-up niet fit bleek. Met Maik van Zanten in de basis ontspon zich een gelijkopgaande eerste helft met weinig kansen. Ook de tweede helft was niet indrukwekkend, maar door de geruststellende berichten uit Hardenberg verdween de spanning al snel van de Duinwetering. Het was uiteindelijk Mohammed Faouzi die Noordwijk met een droge knal een goed gevoel richting de promotie/degradatie-wedstrijden bezorgde.

Scoreverloop 70. Faouzi 1-0

VV Noordwijk
Amezrine, Manuputty (68. Degger), Overvliet, Brocker (36. Akerboom), Overvliet, Van Hese; Hoogkamer, Goncalves, Splinter, Van Zanten (77. Wijnalda); Braun, Faouzi

HHC Hardenberg – VV Katwijk
Een vroege voorsprong door Jeffrey Jongeneelen bracht hoop in de Katwijkse harten die tot de rust te rechtvaardigen bleef. Na de pauze daalde het al weken in de lucht hangende onheil met donderend geraas neer over de oranjehemden. Vier tegentreffers in een kwartier bezegelden het lot van de ploeg van Bruinink ondubbelzinnig. De wolkbreuk die rond de 5-1 uit de Hardenbergse lucht kwam was daarbij van symbolische aard. Uiteindelijk stokte de teller bij 7-2. Uittredend landskampioen Katwijk gaat zodoende volgend jaar door het leven als Hoofdklasser.

Scoreverloop: 7. Jongeneelen 0-1, 29. Penterman 1–1, 46. Gouriye 2-1, 50. Krohne 3-1, 53.  Van Dam (e.d.) 4-1, 57. Penterman 5-1, 75. Zwikker 6-1, 78. Leonard 6-2, 85. Penterman 7-2.

VV Katwijk
Koroglu, Tuinfort, Van Dam, Susan, Krolis (75. Owel), Jansen, Leonard, Guijt, Van Oijen, Jongeneelen, Sahadewsing (77. Hensen).

Rood 70. Guijt

Ter Leede – Spakenburg 

Spakenburg had de grootste belangen vandaag, wat na gelijkgaande openingsminuten al snel bleek. De openingsgoal van Kees ‘Pier’ Tol was evenzo fraai als belangrijk. Ter Leede verkocht de huid in het vervolg duur en kwam een aantal keer dicht bij de gelijkmaker. Wie anders dan Tol schoot z’n ploeg nog voor rust onberispelijk naar de Vorentscheiding. In de tweede helft was daardoor de blik in Sassenheim vooral op Barendrecht gericht, waar GVVV uiteindelijk succesvol knokte tegen een vroeg opgelopen achterstand. Het maakte dat Spakenburg na 30 speeldagen Topklasse-tombola (nog) niet met het winnende lot in de hand staat.

Scoreverloop: 7. Tol 0-1, 38. Tol 0-2, 63. Tol 0-3, 90. De Bie 1-3

Ter Leede
Vrolijk, De Groot, Kewal, Robertson, Verplancke, El Houssi; Holman, Steemers, Dam, Jesper de Bie, Yordi Teijsse

Rijnsburgse Boys – Excelsior ’31 

Maar weer eens een Igancio-show op de Middelmors vandaag. Binnen het half uur had de topscorer van de Topklasse er al vier in liggen, daarmee z’n seizoenstotaal opschroevend tot 31. Na de rust deed het fenomeen en z’n ploeggenoten het iets rustiger aan. Veel aandacht was er daarom voor het afscheid van Kevin Winter, die na zes jaar Middelmors terugkeert bij FC Lisse.

Scoreverloop: 2. Ignacio 1-0, 10. Ignacio 2-0, 20. Ignacio 3-0, 28 Ignacio 4-0, 53. Martina 5-0, 82. Van Eeuwijk 6-0, 90. Zandbergen 7-0.

Rijnsburgse Boys
v Nieuwkoop, Breinburg, Strooker, K. Winter (78. Zandbergen), Martina, Ignacio, Wijks (70. Koemans), Sardar, Troost, Rottine, Westmaas

FC Lisse  – ONS Boso Sneek 
Een heel vroege goal van Koen Fokkema zette FC Lisse op het goede spoor. Het resulteerde uiteindelijk in een eclatante zege, waarbij aangetekend moet worden dat het weerwerk van ONS Boso Sneek wel erg pover was. Opmerkelijk was dat de opeenvolgende goals van Tom Zoontjes het totaal van de verdediger dit seizoen tot in de dubbele cijfers (10) liet oplopen. In de slotfase was er zodoende alle tijd om afscheid te nemen van de vertrekkende spelers. Zij doen dit bij de ploeg die eindigt op de 8e plek in de Topklasse. Een plek in het linkerrijtje, waar de Lissenaren groots mee kunnen zijn.

Scoreverloop: 1. Fokkema 1-0, 6. Zoontjes, 40. Zoontjes 3-0, 45. Vermeulen 4-0, 46. Jongebloet 5-0, 75. Jongebloet 6-0, 77. Vermeulen 7-0.

FC Lisse
De Vries, Buijs (61. Klare), Weijers, Zoontjes, De Goede; Van Heulen, Broekhuizen, Vermeulen; Greuter (65. Dedel), Jongebloet, Fokkema

 

POPULAIRE BERICHTEN