Rijnsburgse Boys heeft zaterdag de derby tegen Noordwijk ruim gewonnen. De ploeg van Hein Leliveld zegevierde op de Duinwetering met 1-4. Furhgill Zeldenrust was met twee goals en een assist de grote man voor de Uien.

Halverwege was het 0-1 in Rijnsburgs voordeel, maar dat was tegen de verhoudingen in. De bezoekers waren in de eerste helft slechts eenmaal dreigend, en sloegen toen meteen toe. De bal ging op de stip na een lichte overtreding van Lucas Coopmans op Roderick Gielisse. Zeldenrust bleef vervolgens koelbloedig vanaf de stip: 0-1.

Noordwijk benut kansen niet
Zo werd het een ongelukkige eerste helft voor Coopmans. De aanvaller had al vroeg in de wedstrijd de 1-0 op zijn schoen, maar treuzelde te lang in kansrijke positie. Het veel fellere Noordwijk was bovenliggend in de eerste helft en creëerde ook gevaar via Dylan Rietveld, Jesper de Vré en Emiel Wendt maar kopballen van die drie leverden niets op. Vooral de inzet van Wendt scheerde centimeters naast de paal.

In de tweede helft volgde een totaal ander spelbeeld. Wellicht op scherp gezet tijdens de rust voerde Rijnsburgse Boys vervolgens de regie. Daarbij natuurlijk ook geholpen door een snelle 0-2 van Zandbergen. De linksback kopte in de 53e minuut binnen uit een corner van Zeldenrust.

De marge van twee goals zorgde zichtbaar voor opluchting bij Rijnsburgse Boys, dat de touwtjes stevig in handen had. Noordwijk kreeg één echt grote kans op de 1-2, maar Wendt wist van dichtbij niet af te drukken.

Veel goals in slotfase
Rijnsburgse Boys was gevaarlijk op de tegenstoot, met name via Delano Asante, maar goalie Lars Jansen wist een schot en strakke voorzet van de aanvaller te pareren. Toch werd het na 81 minuten alsnog 0-3. Zeldenrust schoot de bal vanaf de rand van de zestienmeter schitterend in de bovenhoek.

Noordwijk bracht via invaller Teun Zethof nog wel de 1-3 op het scorebord, maar dat bleek slechts een treffer voor de statistieken. Hetzelfde gold voor de 1-4 van Asante, die een sterke tweede helft bekroonde met een treffer.

Noordwijk – Rijnsburgse Boys 1-4 (0-1)
34. Furhgill Zeldenrust 0-1 (strafschop)
53. Rob Zandbergen 0-2
81. Furhgill Zeldenrust 0-3
86. Teun Zethof 1-3
90+6. Delano Asante 1-4