Robbert Susan redde na een 0-2-achterstand met twee goals een punt voor Katwijk in de derby tegen Noordwijk. Een resultaat waarmee hij na afloop ‘wel kon leven’. “Als je zo slecht start en uiteindelijk 2-2 speelt tegen Noordwijk, dan is dat op zich prima”, stelde de Katwijk-captain. “Aan de andere kant heeft Noordwijk na die openingsfase niet zo gek veel meer gecreëerd.”

Katwijk keek al na tien minuten tegen een 0-2-achterstand aan. De regerend kampioen werd aanvankelijk afgetroefd door de bezoekers. Hoe kwam het dat Katwijk in die fase zichzelf niet was? “Ik denk dat de eerste goal een persoonlijke fout was en de tweede heel schlemielig een eigen goal die van richting werd veranderd”, zei Susan. “Dus ja wat ging er mis en of ze ons echt overvleugelden? We zaten gewoon niet in de honderd procent focus en dat moeten we onszelf wel verwijten.”

Aansluiting op slag van rust
Susan maakte kort voor rust de 1-2, op een belangrijk psychologisch moment. In de tweede helft bleef de gelijkmaker aanvankelijk nog uit, mede door goed keeperswerk van Lars Jansen. “Ik vind Lars een geweldige keeper. Ik had eigenlijk niet anders verwacht dat hij zo zou keepen”, complimenteerde Susan de keeper van de opponent.

Toch wist Susan de goalie van Noordwijk nog wel voor een tweede keer te passeren. Werkelijk met zijn laatste krachtinspanningen schoot hij vanaf de stip de binnen. Direct na zijn rake trap ging Susan ook naar de kant, twintig minuten voor tijd. “Ja, ik zat tegen kramp aan en heb ook nog een beetje last van mijn enkel. Toen kwam die penalty en dacht ik: ik schiet deze nog binnen en dan ga ik er vanaf.”

Het was voor Susan alweer zijn vierde goal van deze competitie. “Ja, het moet niet gekker worden, vier doelpunten al. Zo het seizoen starten is me eigenlijk nog nooit gelukt. Nu doortrekken.”

Los van zijn goals kijkt Susan in zijn totaliteit terug op een goede seizoenstart. “Ik denk dat ik gewoon fit ben, ook al moet ik er vandaag natuurlijk eerder af. Maarja, ik stond hier vanochtend ook al om kwart voor acht met die kleine jongen op het voetbalveld. Daarnaast werk ik gewoon de hele week en op woensdagavond als ik een keer vrij ben, sta ik weer training te geven aan een team bij DoCoS. Dat de kramp er af en toe inschiet, weet ik van mezelf en neem ik voor lief. Ik loop me gewoon helemaal leeg en dan zie ik wel waar het schip strand.”

Beluister hieronder het hele video-interview. Door technische problemen is het geluid helaas niet optimaal

Foto’s: Sander van Duijn

Lees ook: Intense en amusante derby op de Krom eindigt in 2-2

POPULAIRE BERICHTEN