SV Hillegom is er zondag niet in geslaagd ook zijn tweede competitiewedstrijd na de winterstop te winnen. Op de Zanderij bleef het steken op 1-1 tegen SV Hoofddorp.

De thuisploeg begon goed en na een steekbal van Mike van Veen maakte Niels van Veen (zie foto) de 1-0.  Daarna volgden nog een aantal opgelegde kansen, maar een tweede Hillegomse goal bleef uit. Daarvan profiteerde Hoofddorp. De bezoekers werden gaandeweg de eerste helft beter en vlak voor rust viel de 1-1.

Twee rode kaarten
In de tweede helft was er sprake van een gelijkopgaande strijd, waarbij SV Hillegom wel een aantal keer dicht bij een nieuwe voorsprong was. Een claim voor een penalty leverde echter niets op en ook een goal werd afgekeurd. In de slotfase werd Hoofddorp door twee rode kaarten gereduceerd tot een negental, maar die overtalsituatie kon SV Hillegom niet meer uitbuiten.

De ploeg van Thijs Sluijter steeg ondanks de remise van drie naar twee, maar weigerde in te lopen op Kolping Boys. Ook de koploper speelde gelijk.

SV Hillegom – Hoofddorp 1-1 (1-1)
Goal: Niels van Veen

Archieffoto: Boudewijn van der Neut