In de winterstop blikken met de regiotrainers terug op de eerste seizoenshelft. In editie veertien komt Teylingen aan bod. De Sassenheimse promovendus verloor de laatste vier wedstrijden voor de winterstop en ging als hekkensluiter de winterstop in. ,,De competitie waarin wij spelen is erg pittig”, zegt scheidend coach Erwin van der Zee.

Eenzelfde scenario als in seizoen 2010/2011 lonkt voor de Sassenheimers, destijds liep men op de laatste speeldag de nacompetitie mis en degradeerde uit de tweede klasse. Dat jaar rouwde men daar niet al te lang over. Iedereen met een rood- zwart hart keek reikhalzend uit naar de derby tegen Foreholte. Inmiddels spelen beide ploegen een klasse hoger en is de competitie een stuk leuker.

,,Waar drie jaar geleden Teylingen nagenoeg de enige club uit de regio was, spelen nu regioclubs Foreholte, Voorschoten ’97 en ROAC ’79 ook in de tweede klasse’’, aldus trainer van der Zee. Volgend jaar komt wellicht Lisse daar nog bij. Reden te meer om er alles aan te doen om in de tweede klasse te blijven.

Van der Zee spreekt over een pittige poule waarin Teylingen speelt. ,,Wilhelmus en RKDEO, toch geen misselijke ploegen, staan nu op een promotie- degradatie plaats, net boven ons. De competitie waarin wij spelen is erg pittig.’’

Genoeg kwaliteit

De vraag of de huidige selectie genoeg kwaliteit bezit om erin te blijven, beantwoordt van der Zee met een stellige ja. ,,Van de veertien ploegen in de competitie zijn er een stuk of acht misschien kwalitatief sterker, maar voor de overige teams doen wij zeker niet onder. We hebben een aantal goede wedstrijden gespeeld, maar ook een aantal waarin wij niet honderd procent gaven en waarin het geloof ontbrak bij de jongens.”

Wat dan het doel is voor de tweede seizoenshelft?  ,,De nacompetitie moeten wij kwalitatief gezien zeker kunnen halen. We kennen de kracht van de tegenstanders nu beter en hiervan moeten wij profiteren. Iedere week moet de wedstrijd als een finale benaderd worden.”

Werk aan de winkel dus voor de rood-zwarte brigade. Met vijf punten achterstand op nummer dertien RKDEO is een heuse inhaalslag noodzakelijk om in de tweede klasse te blijven. Lukt dit, dan kan Van der Zee Teylingen met een gerust hart achterlaten om zich vervolgens te storten op zijn nieuwe uitdaging. DOSR maakte afgelopen week bekend met Van der Zee in zee te gaan. De coach daarover: ,,Ik volg DOSR al een aantal jaar en vind het een prachtige club. Het voetbal leeft en het publiek is enthousiast. Een lijntje was snel gelegd en we waren er binnen no time uit.”

Tekst: Ramon Weyers

Foto: site Teylingen

POPULAIRE BERICHTEN