Na de overwinning op ROAC van vorige week ging Teylingen met enig vertrouwen richting Voorschoten ’97. De wedstrijd op sportpark Adegeest in Voorschoten zou er echter een worden om snel te vergeten. De Sassenheimers gingen met 5-0 de bietenbrug op.

Teylingen incasseerde zodoende al de zevende nederlaag in tien wedstrijden. VIBD sprak met rechteraanvaller, annex autocoureur,  Niels Langeveld, die de tweede helft als invaller binnen de lijnen kwam. ,,De eerste twintig minuten was het een redelijk gelijkopgaande wedstrijd, maar daarna was Voorschoten heer en meester’’, aldus Langeveld. Voorschoten kwam overigens in de eerste twintig minuten wel al op een 2-0 voorsprong en breidde deze nog voor rust uit naar 3-0.

Hoewel Tom van der Vlugt eerder deze week op deze site stelde dat de serie wedstrijden tegen eveneens laaggeklasseerde ploegen cruciaal zouden worden, was dat op het veld niet terug te zien.

Gebrek aan strijdlust

Langeveld; ,, Ik miste vandaag strijdlust, Voorschoten was feller en bij ons leek de absolute wil om te winnen afwezig. We hebben verdiend verloren.’’ Creëerde Teylingen dan helemaal geen kansen? ,,Jawel, we hebben een aantal kansen gekregen maar hier zijn wij onzorgvuldig mee omgesprongen’’, zei Langeveld.

Op de vraag of de selectie te weinig kwaliteit herbergt, was Langeveld duidelijk; ,,Kwaliteit hebben wij zeker wel, alleen niet genoeg. Op het moment dat er een aantal jongens wegvallen, zit er helaas te weinig achter om dat op te vangen.’’

Teylingen verloor overigens ook nog speler Stephan Assendelft. Assendelft beging bij een 5-0 achterstand in de 89e minuut een schandalige overtreding waarop, als enige juiste consequentie, de rode kaart volgde.

Tekst: Ramon Weyers

Foto: website Teylingen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO