Na de overwinning op ROAC van vorige week ging Teylingen met enig vertrouwen richting Voorschoten ’97. De wedstrijd op sportpark Adegeest in Voorschoten zou er echter een worden om snel te vergeten. De Sassenheimers gingen met 5-0 de bietenbrug op.

Teylingen incasseerde zodoende al de zevende nederlaag in tien wedstrijden. VIBD sprak met rechteraanvaller, annex autocoureur,  Niels Langeveld, die de tweede helft als invaller binnen de lijnen kwam. ,,De eerste twintig minuten was het een redelijk gelijkopgaande wedstrijd, maar daarna was Voorschoten heer en meester’’, aldus Langeveld. Voorschoten kwam overigens in de eerste twintig minuten wel al op een 2-0 voorsprong en breidde deze nog voor rust uit naar 3-0.

Hoewel Tom van der Vlugt eerder deze week op deze site stelde dat de serie wedstrijden tegen eveneens laaggeklasseerde ploegen cruciaal zouden worden, was dat op het veld niet terug te zien.

Gebrek aan strijdlust

Langeveld; ,, Ik miste vandaag strijdlust, Voorschoten was feller en bij ons leek de absolute wil om te winnen afwezig. We hebben verdiend verloren.’’ Creëerde Teylingen dan helemaal geen kansen? ,,Jawel, we hebben een aantal kansen gekregen maar hier zijn wij onzorgvuldig mee omgesprongen’’, zei Langeveld.

Op de vraag of de selectie te weinig kwaliteit herbergt, was Langeveld duidelijk; ,,Kwaliteit hebben wij zeker wel, alleen niet genoeg. Op het moment dat er een aantal jongens wegvallen, zit er helaas te weinig achter om dat op te vangen.’’

Teylingen verloor overigens ook nog speler Stephan Assendelft. Assendelft beging bij een 5-0 achterstand in de 89e minuut een schandalige overtreding waarop, als enige juiste consequentie, de rode kaart volgde.

Tekst: Ramon Weyers

Foto: website Teylingen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC2-2Foreholte
Van Nispen (zon.)2-2Spaarnwoude