Na de overwinning op ROAC van vorige week ging Teylingen met enig vertrouwen richting Voorschoten ’97. De wedstrijd op sportpark Adegeest in Voorschoten zou er echter een worden om snel te vergeten. De Sassenheimers gingen met 5-0 de bietenbrug op.

Teylingen incasseerde zodoende al de zevende nederlaag in tien wedstrijden. VIBD sprak met rechteraanvaller, annex autocoureur,  Niels Langeveld, die de tweede helft als invaller binnen de lijnen kwam. ,,De eerste twintig minuten was het een redelijk gelijkopgaande wedstrijd, maar daarna was Voorschoten heer en meester’’, aldus Langeveld. Voorschoten kwam overigens in de eerste twintig minuten wel al op een 2-0 voorsprong en breidde deze nog voor rust uit naar 3-0.

Hoewel Tom van der Vlugt eerder deze week op deze site stelde dat de serie wedstrijden tegen eveneens laaggeklasseerde ploegen cruciaal zouden worden, was dat op het veld niet terug te zien.

Gebrek aan strijdlust

Langeveld; ,, Ik miste vandaag strijdlust, Voorschoten was feller en bij ons leek de absolute wil om te winnen afwezig. We hebben verdiend verloren.’’ Creëerde Teylingen dan helemaal geen kansen? ,,Jawel, we hebben een aantal kansen gekregen maar hier zijn wij onzorgvuldig mee omgesprongen’’, zei Langeveld.

Op de vraag of de selectie te weinig kwaliteit herbergt, was Langeveld duidelijk; ,,Kwaliteit hebben wij zeker wel, alleen niet genoeg. Op het moment dat er een aantal jongens wegvallen, zit er helaas te weinig achter om dat op te vangen.’’

Teylingen verloor overigens ook nog speler Stephan Assendelft. Assendelft beging bij een 5-0 achterstand in de 89e minuut een schandalige overtreding waarop, als enige juiste consequentie, de rode kaart volgde.

Tekst: Ramon Weyers