Teylingen heeft zondag in een ietwat saaie vertoning 1-1 gelijkgespeeld tegen KDO. Voor rust vielen er aan beide kanten twee grote kansen te noteren, na rust waren de kansen eveneens schaars, al vielen er wel twee doelpunten. Eerlijk verdeeld en kort na elkaar.

Beide teams gokten (te) veel op hun sterspeler. Jaap Zwetsloot was aan Teylingen kant zo nu en dan weer levensgevaarlijk, maar miste de absolute scherpte in de afronding. Aan de andere kant was het Jesse Stange die op snelheid de verdedigers van de Sassenheimers een aantal keer te slim af was.

Kort na de rust brak Teylingen de ban, via een schitterende aanval. Stand-in Rik Prange (Mark van der Vlugt was op vakantie) stak rechtsbuiten Sam Witkamp diep, die met een puntgave voorzet het hoofd van Zwetsloot vond. Vrijwel direct erna was het alweer gelijk. Vanuit een halve scrimmage was het Bart Hoving die KDO langszij bracht.

,,Er was veel strijd aanwezig en mijn taak was te controleren en te passen.”

Toen Zwetsloot én Lasse van Wijk daarna uitvielen met blessures, werd het er allemaal niet beter op. Teylingen miste creativiteit én daadkracht zonder deze twee spelers. Ook het gemis in creativiteit van Van der Vlugt was voelbaar. Daardoor stonden er te veel van hetzelfde type spelers in één linie. Dat zorgde voor veel voorspelbaarheid, iets dat KDO aanvoelde en op zoek ging naar de winst.

Strijd
Tel daarbij op dat de opbouw van achteruit een structureel probleem bleef. KDO zette Raymond Dolieslager slim vast en liet Dennis van den Nouland de opbouw verzorgen. Daardoor werd het positiespel ondermaats.

Lasse van Wijk viel na iets meer dan een uur spelen geblesseerd uit

Desondanks gaf Teylingen vrij weinig kansen weg, omdat ze als een team bleven strijden. De eindstand van 1-1 was een terechte afspiegeling van de verhoudingen op het veld. Geluk bij een ongeluk was dat ROAC én Foreholte ook puntenverlies leden. Teylingen kan bij een overwinning aanstaande zondag uit bij datzelfde ROAC, normaal gesproken de tweede periode pakken.

ROAC-uit
Foreholte en Laakkwartier hebben drie punten minder, een wedstrijd minder gespeeld en een veel minder doelsaldo dan Teylingen. Mocht Teylingen de periodetitel pakken, dan zou dat een knappe prestatie zijn van de equipe van Marc van Wonderen. In de totaalstand is Teylingen gestegen naar de derde positie.

,,Er zal spanning op zitten volgende week, maar ik heb er zin in”

Middenvelder Rik Prange was na afloop, ondanks de gunstige resultaten op de andere velden, toch teleurgesteld. ,,Het is zonde dat we puntenverlies hebben geleden, maar het was een gelijkwaardige wedstrijd, zonder al te veel kansen. De eindstand van 1-1 was denk ik terecht. Er was veel strijd aanwezig en mijn taak was te controleren en te passen.”

,,Wat betreft de tweede periode staan we er goed voor. Al wordt het lastig tegen ROAC volgende week, omdat we daar weinig winnen de laatste jaren. Er zal spanning op zitten volgende week, maar ik heb er zin in”, sloot Prange af.

Teylingen – KDO 1-1 (0-0) 47. Zwetsloot 1-0, 50. Hoving 1-1

Teylingen: Kharboutli, Dofferhoff, Dolieslager, Van den Nouland, Heemskerk, Rodenburg, Prange, Van Wijk (66. Vooijs), Witkamp, Zwetsloot (61. de Louw), De Ridder

Tekst: Koen van der Vlugt

Foto’s: Peer Compeer

Lees ook: ‘Bloemheuvel: ,,We zijn nog niet rijp genoeg om een periodetitel te pakken”‘


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
SJC14.00Olympia Haarlem
Hillegom14.00DEM
Foreholteafg.Velsen
VVH/Velserbroek14.00Van Nispen (zon.)