In een ietwat tamme pot voetbal heeft Teylingen een punt overgehouden aan het treffen met nummer twee ROAC. De bezoekers leunden achterover. Teylingen probeerde het spel te maken in de eerste helft. In de tweede helft beet ROAC wat meer van zich af en was het gevaarlijker. Na de 0-1 in de tweede helft van Sam van der Geest, was het Niels Rodenburg in de 95ste minuut met een bekeken vrije trap die voor de eindstand zorgde. Een terechte puntendeling: 1-1.

Trainer Marc van Wonderen zag een wedstrijd met twee verhalen. ,,In de eerste helft maakten wij het spel, zonder hele grote kansen te creëren. Pas kort voor de rust was het Mark van der Vlugt met een goed schot vanuit de tweede lijn en Jaap Zwetsloot met een goede kopbal op de sluitpost van ROAC.”

Wissels
,,Na de rust verloren we het initiatief, omdat ROAC meer van de eigen goal af ging spelen. Het was jammer dat we 0-1 achter kwamen, maar ik denk dat we zeer verdiend de gelijkmaker maakten.” De trainer moest noodgedwongen drie keer wisselen: ,,Daan Heemskerk mocht vanwege lichamelijke klachten maar een helft spelen en ook Mark van der Vlugt moest kort na de rust vervangen worden wegens fysieke ongemakken. Toen ook Rik Prange niet meer verder kon was ik al snel door mijn wissels heen. Jaap moest hierdoor de negentig minuten volmaken, terwijl ook hij al weken op tachtig procent speelt.”

Pascal de Ridder probeert langs z’n directe tegenstander te snellen

Teylingen creëerde dus niet veel in de eerste helft, maar had wel een duidelijk veldoverwicht. ROAC koos voor een afwachtende variant, misschien te maken met de warme omstandigheden van zondagmiddag. Het kapot spelen van de formatie uit Rijpwetering lukte moeizaam, mede door de goede organisatie van de bezoekers.

Beloning
Na de rust speelde ROAC meer naar voren toe en dat zorgde ervoor dat de tweede helft niet zo slaapverwekkend was als de eerste. Het leverde een open wedstrijd op waarbij ROAC steeds sterker werd. Dat drukte het elftal van trainer Hein Leliveld een kwartier voor tijd uit in de score, via een geplaatste kopbal van Van der Geest. Dat was tevens het startsignaal voor de Sassenheimers om meer risico’s te nemen. Het lef dat Teylingen daarmee toonde, werd diep in de blessuretijd beloond via een vrije trap van Rodenburg.

Door de late treffer blijft Teylingen de aansluiting houden met nummer twee ROAC. Een hogere positie op de ranglijst levert een gunstigere uitgangspositie op in de nacompetitie begin juni. Teylingen staat vijf punten achter op nummer twee ROAC, met nog vijf wedstrijden te spelen. Aankomende zondag speelt Teylingen op bezoek bij Stompwijk ’92. Die ploeg staat op de dertiende plek op de ranglijst en strijden nog volop tegen degradatie.

Teylingen – ROAC 1-1 (0-0) 74. Van der Geest 0-1, 90+5. Rodenburg 1-1

Teylingen: Kharboutli, Heemskerk (46. Vooijs), Van den Nouland, Dolieslager, Acimovic, Rodenburg, Van der Vlugt (56. Ritzen), Prange (69. Witteman), Witkamp, Zwetsloot, De Ridder

Foto’s: Peer Compeer