Teylingen is nog altijd de ploeg met de beste papieren voor de titel in 4A. De Sassenheimers boekten zaterdag een belangrijke zege op Floreant (3-2) en behielden daardoor een punt voorsprong op FC Oegstgeest. De concurrent won bij AVV Alphen: 0-3.

Op eigen terrein kende Teylingen een droomstart: al na twee minuten brak Dennis van den Nouland de ban: 1-0. Lang kon de ploeg van Rob Jonkman echter niet van de voorsprong genieten, want na vijf minuten was het alweer 1-1.

Orde op zaken gesteld
Die gelijke stand bleef tot de rust op het scorebord, maar in de eerste fase na rust deed Teylingen direct zaken. Jay Berk zorgde in de 48e minuut voor de 2-1, waarna Melvin van Stijn er even later 3-1 van maakte. Halverwege de tweede helft bracht Floreant de marge terug op één, maar verder liet Teylingen het niet komen.

Zodoende stevent de titelstrijd in 4A af op een razend spannende ontknoping. Onderstaand het programma van Teylingen en FC Oegstgeest. Op vier punten zit ook Meerburg nog op het vinkentouw.