Teylingen is er zondagmiddag niet in geslaagd een resultaat te boeken bij de Koninklijke HVV. In Den Haag gingen de Sassenheimers met 1-0 onderuit en daalde het naar een twaalfde plaats op de ranglijst. Een plek die aan het einde van het seizoen nacompetitievoetbal zou betekenen.

In een wedstrijd die op kunstgras gespeeld werd, stond Teylingen de eerste helft onder flinke druk en mocht het doelman Wessel Zonjee dankbaar zijn dat het slechts bij 1-0 bleef. Uit een corner in de veertiende minuut had de goalie echter geen antwoord op de kopbal van HVV-verdediger Ernest Janssen. Teylingen was voor de rust enkel gevaarlijk via middenvelder Billal El Kourami. In het tweede bedrijf werd Teylingen wel meer gevaarlijk, maar kon het niet voorkomen dat HVV er met de driepunter vandoor ging.

Tweede helft stuk beter
Doelman Zonjee zag dat de Sassenheimers het moeilijk hadden in Den Haag. ,,We speelden op een bijveld, omdat het hoofdveld eruit lag. De eerste helft hadden we volle bak de wind tegen en we stonden flink onder druk. De kansen waren dan ook voor HVV. Ik kon er een aantal keren goed redden. De tweede helft ging een stuk beter, mede omdat we met de wind in de rug speelden.”

De druk werd de Haagse thuisploeg bijna nog te veel, vond de doelman. ,,HVV ging continu tijdrekken net zoals Getafe tegen Ajax. Hierdoor trok de scheidsrechter er uiteindelijk terecht acht minuten extra bij. De kansen van ons waren voor Sepehr Safi (vrije trap, rakelings naast, red.), opnieuw voor Safi op een voorzet van Sam Witkamp en Jelle Vooijs schoot nog over. In de 98e minuut werd er nog een bal vanuit de scrimmage van de lijn gehaald. Balen dus.”

,,Een serie neerzetten zou lekker zijn.”

De ploeg van Martijn Lagendijk bleef zo met lege handen achter. ,,Een zure nederlaag al met al, in een wedstrijd die geen winnaar verdiende. We begonnen gewoon wederom niet goed en dan loop je achter de feiten aan. Het zit gewoon allemaal niet mee.”

De plek op de ranglijst in de Tweede Klasse C begint steeds nijpender te worden voor Teylingen. ,,We hebben wel gestreden bij HVV, maar vanaf nu moeten we echt de schouders eronder gaan zetten en met z’n allen”, begreep Zonjee direct na de wedstrijd de moeizame plek op de ranglijst. ,,Een serie neerzetten zou lekker zijn, laten we daar volgende week maar mee beginnen tegen Oliveo.”

‘Gevarengroepje’
Dat Teylingen een scorend probleem heeft, kwam zondag wederom aan het licht. Bij de huidige, onwaardige, twaalfde positie zal het dus wedstrijden moeten spelen voor lijfsbehoud. Het ‘gevarengroepje’ bestaat uit Laakkwartier, ASC, Altior, DOSR en dus Teylingen. Die vijf clubs moeten aan het einde van het seizoen de twaalfde positie zien te vermijden. Toch is het gat met nummer acht, Laakkwartier, slechts twee punten.

Concordia staat op de dertiende plek en HMSH lijkt rechtstreeks te gaan degraderen. Van het gevarengroepje speelt Teylingen nog op bezoek bij Laakkwartier, ASC en DOSR. Ook moet de ploeg nog uit naar Concordia. Teylingen speelt nog een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter HMSH. Concurrent Altior hebben de Sassenheimers al twee keer gehad. Met nog tien wedstrijden te gaan blijft het dus erg spannend in de Tweede Klasse C. Aankomende zondag speelt Teylingen op bezoek bij Oliveo.

HVV – Teylingen 1-0 (1-0) 14. Janssen 1-0

Teylingen: Zonjee, Vooijs, Van den Nouland, Driessen, Dofferhoff, El Kourami (63. Rodenburg), De Ridder, Hoogkamer (79. Seegers), Witkamp, Safi, Gorter

Tekst: Koen van der Vlugt