Teylingen wist zondag in een wedstrijd waarin het aanvankelijk moeizaam begon toch Altior te verslaan. De ploeg van Marc van Wonderen won met  3-2 van de promovendus in de zondag Tweede Klasse. 
De Sassenheimers moest het stellen zonder Pascal de Ridder (blessure), Niels Rodenburg en Jelle Vooijs (beiden een weekend weg). Daan Heemskerk keerde centraal achterin terug in het elftal, Rik Prange schoof een linie terug en Melle de Louw startte vanaf de linkerkant, wat hij overigens op een goede manier invulde.
De beginfase was aftasten, waarin Teylingen een te laag baltempo hanteerde om Altior te kunnen verrassen. De promovendus verloor al twee keer en zal alle zeilen moeten bijzetten dit seizoen om er niet direct weer uit te vliegen. Verder dan een kopkans van Lasse van Wijk, een schotje van Jaap Zwetsloot en een kopbal van Wesley Ritzen kwam de thuisploeg voor de rust niet.
Topscorer
Wanneer Teylingen in het tweede bedrijf vanaf moment één hoger baltempo aannam, werd het direct gevaarlijk. Na een goede actie van De Louw op links, die voorgaf, kopte Zwetsloot slim terug op Van Wijk die raak schoot en nu in iedere competitiewedstrijd gescoord heeft. Kort hierna leek de wedstrijd beslist te worden, toen Zwetsloot met een razendsnelle actie vanaf links voorzette en Ritzen bediende. Hij kon aannemen en vanaf twee meter gemakkelijk raak schieten.
Dennis van den Nouland (Teylingen) probeert Sven Pellegrom de bal af te pakken.
,,De eerste helft is Altior één keer voor ons doel geweest met een halve kans. Wij hadden de betere kansen maar de bal ging er niet in. Ons baltempo lag veel te laag en dat moet echt beter. De tweede helft komen we goed uit de rust en staat het redelijk snel 2-0. Uiteindelijk hielp dat ons en winnen we gelukkig”, vertelde de eerste doelpuntenmaker.

,,Dan zie je dat we toch nog niet de vorm hebben”

Na de 2-0 volgden kansen op de definitieve beslissing, maar die bleef uit. Zeker wanneer Prange een ongelukkige handsbal maakte in de eigen ‘zestien’ en de bal op de stip verdween. Sven Pellegrom schoot raak, maar in de tegenstoot was het Zwetsloot (belangrijk met een goal en twee assisten) die met een mooie lob voor de 3-1 zorgde. In de slotseconden scoorde Altior via Ed van der Weijden nog de 3-2, maar verder kwam het niet.
,,Vandaag was het wederom geen hoogstaande wedstrijd. Als ik kijk naar vorig seizoen is Altior echt een ploeg die dit seizoen zal moeten vechten voor lijfsbehoud, want het is een matige ploeg. Wij moeten daar gewoon 4-0 overheen gaan en dan zie je dat we toch nog niet de vorm hebben die we vorig jaar wel hadden. Hopen dat dit resultaat gaat bijdragen aan het vertrouwen”, aldus Van Wijk.
Optimisme
Een belangrijke overwinning voor de Sassenheimers, die nu op vijf punten staan uit drie wedstrijden. Volgende week gaat Teylingen op bezoek bij koploper HVV. ,, Positieve kant van het verhaal is dat we drie wedstrijden hebben gespeeld, één punt meer hebben dan vorig jaar, ongeslagen zijn, vaste krachten terugkeren en we kunnen nog veel verbeteren!”, besloot de middenvelder optimistisch.
Teylingen – Altior 3-2 (0-0) 54. Van Wijk 1-0, 60. Ritzen 2-0, 77. Pellegrom 2-1 (pen.), 81.  Zwetsloot 3-1, 90+2. Van der Weijden 3-2.
Teylingen: Kharboutli, Dofferhoff, Heemskerk, Van den Nouland, Acimovic, Van Wijk, Van der Vlugt, Prange, Ritzen (70. Safi), Zwetsloot, De Louw (84. Seegers).
Tekst: Koen van der Vlugt
Foto’s: Peer Compeer

REACTIES OP DIT ARTIKEL

Wie maakt de meeste goals?

Programma & Uitslagen

Di. 13 nov.
Districtsbeker
FC Rijnvogels8-0Charlois (zon.)
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-3Rijnsburgse Boys
Quick Boys3-4Westlandia
Za. 17 nov.
ASWH3-3Noordwijk
Harkemase Boys1-4Quick Boys
FC Lisse2-0Jong FC Groningen
Ter Leede4-1Capelle
FC Rijnvogels0-2Jodan Boys
RCL2-1Valken '68
Be Fair3-0Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)4-2BSC '68
Kagia5-1vv IJmuiden
Katwijk 0-0Jong Vitesse
Spakenburg1-1Rijnsburgse Boys
VVSB2-0Scheveningen
SJC2-1De Dijk
Zo. 18 nov.
Hillegom2-3LSVV
Foreholte1-4Altior
ONA1-2Teylingen
Van Nispen (zon.)1-2DIOS