Teylingen heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door bij hekkensluiter Laakkwartier met 2-0 te verliezen. Een nederlaag die gerust in de categorie ‘onnodig’ geplaatst mag worden, omdat Laakkwartier geen wonderploeg is.

De start was rampzalig. Na eerst zelf een goede kans om zeep te hebben geholpen op de vroege 0-1, waren het de Hagenezen die via Oktay Colakoglu de leiding namen. Vincent Jongen kreeg in het vervolg twee dotjes op de gelijkmaker, maar toen ook die er niet in wilden wisten de Sassenheimers dat het wel eens een vervelend middagje kon worden.

Tot de rust werd er niet meer gescoord en zo kon Laakkwartier, dat afgelopen donderdagavond (!) de trainer op straat zette, met een goed gevoel gaan rusten.

,,Het lukte allemaal niet, alles was te onnauwkeurig en dan zijn dit hele dure punten helaas”

In deel twee toonde Teylingen zich bedrijvig, maar zonder technisch vernuft en zonder nauwkeurigheid. Er kwamen via de zijkanten soms wel voorzetten die heel gevaarlijk werden, maar net te scherp waren. Het gros van de voorzetten werd echter zonder enige druk keer op keer achter geschoten.

Laakkwartier hing achterover, was zo nu en dan nog gevaarlijk en maakte in de 89e minuut de 2-0. Teylingen kreeg in de absolute slotfase geen enkele kans meer op een goal. Een dure nederlaag was het gevolg.

Trainer Marc van Wonderen was duidelijk na afloop: ,,We misten vandaag de nodige creativiteit in het team, maar ook lopende mensen vanaf het middenveld. Het lukte allemaal niet, alles was te onnauwkeurig en dan zijn dit hele dure punten helaas.”

Balbezit
Aanvoerder Mark van der Vlugt was niet te spreken over wat Teylingen liet zien: ,,We hebben 70 tot 80% balbezit vandaag en krijgen zeven 100% kansen, maar niemand haalde z’n niveau en dan verlies je dus zelfs van de nummer laatst. Hun spel is inzakken en dus krijgen wij de ruimte om te voetballen tot ver op hun helft.”

,,Daarna moet je zuinig en geduldig zijn, maar de passing was zo slordig en matig, dat we het met name onszelf heel erg moeilijk gemaakt hebben. Je verwacht dat ze moe worden in de tweede helft en dat we het tij kunnen keren, maar dit was een totale offday. De twee goals die we tegen krijgen zijn kinderlijke fouten, de tweede goal is mijn fout en dat mag niet.”

Toch sloot de middenvelder hoopvol af: ,,Volgende week thuis tegen Pancratius moeten we winnen, want wij pakken thuis de punten en zij hebben uit nog geen punt gepakt.”

Laakkwartier-Teylingen 2-0 (1-0): 10. Oktay  1-0, 89. Nabil Laari 2-0.

Teylingen: Zonjee, Acimovic, Vooijs (28. van den Nouland), B. van der Vlugt, van Beek (73. M. van der Krogt); Jongen, M. van der Vlugt, Witkamp (58. T. van der Vlugt); Hulsbosch, J. Zwetsloot en de Ridder.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '9720.00Kagia
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)