In extremis heeft Teylingen geen resultaat weten te boeken bij titelkandidaat RKDEO. In een wedstrijd waarbij de Sassenheimers zich beperkten tot tegenhouden, met succes, verspeelde de ploeg van Marc van Wonderen in de laatste tien minuten een 1-2 voorsprong en dus een zeker lijkend resultaat bij de nummer twee uit Nootdorp.

Teylingen moest het stellen zonder Jaap Zwetsloot (voetblessure) en dus keerde George Hulsbosch terug in de basis. Met een verdedigend concept koos Van Wonderen voor de omschakeling en RKDEO had zichtbaar moeite met de muur die geslecht moest worden. Alexis Koutsis schoot na twintig minuten de 1-0 binnen, maar nog voor rust kwam Teylingen aan de leiding.

Eerst was het een afgemeten voorzet van Mark van der Vlugt op Vincent Jongen. Jongen, die de bal in eerste instantie niet goed raakte, verlengde daarmee naar de vrijstaande Dirk Zwetsloot en hij tikte de 1-1 binnen. Vervolgens was het wederom Mark van der Vlugt die in de omschakeling Pascal de Ridder diep stuurde en hij lobde de 1-2 keurig binnen. De 1-3 had nog kunnen vallen, maar De Ridder faalde ditmaal jammerlijk.

,,Ik ben ervan overtuigd dat wij voetballend meer kwaliteit hebben dan Foreholte.”

Moed
Na rust was de grootste kans ook voor Teylingen. Tom van der Vlugt zette De Ridder voor de sluitpost van de Nootdorpers, maar opnieuw kwam de goalie als winnaar uit de bus. De bezoekers moesten nog verder terug, maar RKDEO kwam er niet doorheen. Tot de 79ste minuut, waarbij Sander Kuipers vanuit de corner 2-2 kon maken. Zou Teylingen in ieder geval een knap punt meenemen naar Sassenheim? Het antwoord luidde ‘nee’. Invaller Fahmie Labarie stond vogeltje vrij bij de tweede paal na de afgemeten voorzet en kon heel gemakkelijk de bal achter Pieter Witteman werken.

Een enorm zure nederlaag. De organisatie klopte, de werklust eveneens, maar het resultaat was er niet. Toch moet dit de Teylingse burger moed geven om tegen het sterke RKDEO mee te kunnen en goed weerstand te bieden. De realiteit blijft wel dat de Sassenheimers moeten oppassen voor de onderkant van de ranglijst.

In die zin komt er nog meer druk op de derby van aanstaande zondag, thuis tegen buurman Foreholte. Het gat met de nummer laatst is zeven punten en in de uitwedstrijd boekten Van Wonderen en zijn manschappen een 0-2 overwinning. Met Lasse van Wijk en Jaap Zwetsloot er weer bij wordt Teylingen er zeer zeker niet minder op.

Countergoals
Doelpuntenmaker Pascal de Ridder was zwaar teleurgesteld na afloop: ,,Het is ontzettend zuur voor ons, een gelijkspel had absoluut verdiend geweest. We hebben iets anders gespeeld dan de afgelopen weken, iets meer vanuit de omschakeling en dat heeft goed uitgepakt. We komen ongelukkig op 1-0 achter, maar nog voor de rust maken we twee fantastische countergoals. Kansen op de 1-3, waaronder ik zelf, gaan er niet in en dan krijg je alsnog in de slotfase ‘de deksel op je neus’.”

Over de derby van volgende week is de aanvaller duidelijk: ,,Het blijft een wedstrijd op zich, waarbij de ranglijst niet telt. Ik verwacht een harde wedstrijd op het scherpst van de snede. Ik ben ervan overtuigd dat wij voetballend meer kwaliteit hebben dan Foreholte en dat we op basis daarvan zullen winnen.”

RKDEO – Teylingen 3-2 (1-2) 19. Koutsis 1-0, 41. D. Zwetsloot 1-1, 45. De Ridder 1-2, 79. Kuipers 2-2, 90. Labari 3-2.

Teylingen: Witteman, Acimovic, Van den Nouland, B. van der Vlugt, Van der Krogt, Jongen (68. van Beek), M. van der Vlugt (89. Ritzen), Hulsbosch, D. Zwetsloot; T. van der Vlugt (77. Van Wijk), De Ridder.

Tekst: Koen van der Vlugt

Archieffoto: Peer Compeer