In een krankzinnige wedstrijd heeft Teylingen twee punten laten liggen tegen koploper Den Hoorn. De scheidsrechter, de heer Jos Straver, mag zich hiervoor medeverantwoordelijk houden. Bij de late 2-2 in de 93e minuut stond spits Anthony Sintniklaas zeker twee meter buitenspel, maar Straver liet, zoals de hele middag bij beide grensrechters, ook deze keer de assistent staan.

Den Hoorn kon bij winst kampioen worden van de Tweede Klasse C en begon goed aan de wedstrijd. Spelverdeler Bas Kuppers profiteerde in de scrimmage van defensief geklungel aan Teylingen-kant en zo leek Den Hoorn op rozen te zitten. Dat bleek onterecht. Tot de rust speelden de Sassenheimers hartstikke goed. De thuisploeg zag dit worden bekroond met twee uitstekende goals van spits Tom van der Vlugt.

Bij de eerste goal ging hij op de doelman af van Den Hoorn, omspeelde hem keurig en kon vervolgens eenvoudig binnenwerken. Daarmee stond de gelijkmaker op het scorebord. In de fase hierna kwam Teylingen zelfs op 2-1. Raymond Dolieslager verlengde de bal in het strafschopgebied waardoor de bal bij Tom van der Vlugt kwam, die zo z’n tweede goal van de middag kon aantekenen. Het werd bijna nog mooier. Een vrije trap van Mark van der Vlugt vanaf dertig meter belandde kiezelhard op de kruising. Zou het dan voor de tweede week op rij mis gaan voor Den Hoorn tegen een laagvlieger?

,,Achteraf hoor je spelers en trainers van Den Hoorn zeggen dat het meters buitenspel was.”

Na de rust kwam Teylingen er aanvallend gezien amper meer aan te pas. Den Hoorn wist evenmin grote kansen te creëren en kwam niet verder dan ballen pompen in de zestien meter. Zo leek Teylingen af te stevenen op een prima overwinning, maar een laatste kans van de gasten werd vanuit de voorzet binnen gewerkt. Onterecht keurde Straver de treffer goed, waardoor Teylingen twee punten misliep en Den Hoorn alsnog kampioen kon worden. Concurrent RVC’33 begon een half uur later en stond lang gelijk, wat genoeg zou zijn voor Den Hoorn. Ook hier vond er nog een anticlimax plaats. In de 89e minuut maakte RVC’33 3-2 waardoor Den Hoorn nog steeds geen kampioen is.

Tom van der Vlugt rent juichend weg na één van zijn goals

Voor Teylingen waren de druiven eveneens zuur, vond ook de matchwinner: ,,Zo zonde en onverdiend! We spelen een prima eerste helft en we verdedigen de tweede helft goed. Dat de scheidsrechter niet in deze klasse thuishoort, mag duidelijk zijn. Zeker wanneer spelers en trainers van Den Hoorn achteraf zeggen dat het meters buitenspel was. Deze man is een schande en is met maar één ding bezig en dat is zichzelf.”

Veilige plek
Tom van der Vlugt keek ook met een schuin oog naar de ranglijst: ,,Het zal tot de laatste wedstrijd spannend blijven. Er is nog niets aan de hand, volgende week thuis tegen ROAC winnen en dan zijn we zo goed als veilig.”

Teylingen staat na zondag weer op een promotie-/degradatieplek, met 29 punten. Dat geldt eveneens voor ROAC en Concordia, maar het onderlinge doelsaldo is in Sassenheims nadeel. Volgende week speelt Teylingen de thuiswedstrijd tegen ROAC, om in een rechtstreeks duel uit te maken wie zich veilig speelt.

Teylingen – Den Hoorn 2-2 (2-1) 5. Kuppers 0-1, 20. Tom van der Vlugt 1-1, 35. Tom van der Vlugt 2-1, 90+3. Sintniklaas 2-2

Teylingen: Zonjee, R. van der Krogt, Jongen, Dolieslager, M. van der Krogt, Hulsbosch, M. van der Vlugt, D. Zwetsloot (79. Van den Nouland), Van der Voort (83. Witkamp), T. van der Vlugt, J. Zwetsloot (88. H. van der Vlugt)