Thomas Duivenvoorden wordt volgend seizoen de nieuwe trainer van Quick Boys. Dat is dinsdagavond bekendgemaakt. Duivenvoorden komt over van FC Rijnvogels en is op Nieuw Zuid de opvolger van Edwin Grünholz. Hij heeft voor twee jaar getekend.

De Noordwijkerhouter is op de Kooltuin bezig aan zijn derde seizoen. Hij werd vorig seizoen met FC Rijnvogels kampioen van de Hoofdklasse A en staat nu op een verdienstelijke vierde plaats in de Derde Divisie. Duivenvoorden was eerder ook hoofdtrainer van DOSR en Den Hoorn en assistent-coach bij Katwijk. Als jeugdtrainer was hij actief bij ADO Den Haag, VVSB, Alphense Boys en Wilhelmus.

Quick Boys kondigde vorige week aan dat de wegen met Grünholz aan het einde van het seizoen zouden gaan scheiden. Volgens de Katwijkers willen ‘beide partijen na vier jaar verder kijken’. Grünholz startte in 2019 bij Quick Boys, nadat de blauw-witten via de nacompetitie waren gepromoveerd naar de Tweede Divisie.

De blauw-witten staan momenteel na elf speelronden bovenaan in de Jack’s League. Grünholz slaagde een aantal weken terug voor de cursus coach betaald voetbal, waardoor hij gerechtigd is om als hoofdtrainer in het profvoetbal te werken.

Op de clubsite stelt FC Rijnvogels het vertrek van Duivenvoorden te betreuren, maar tegelijkertijd wordt de overstap hem ook gegund. “Want één ding staat als een paal boven water op sportpark De Kooltuin: Thomas Duivenvoorden gaat de geschiedenisboeken in als één van de beste trainers die FC Rijnvogels heeft gehad en iedereen gunt de overstap naar buurman Quick Boys, die een toptrainer in huis hebben gehaald.”

Via de clubkanalen van Quick Boys laat Duivenvoorden weten blij te zijn met de stap. “Quick Boys is een prachtige club. Een van de grootste en mooiste van Nederland, wat mij betreft. Met een geweldige accommodatie en een fanatieke achterban. Er zijn bovendien veel betrokken mensen actief op Nieuw Zuid. Ook de goede jeugdopleiding vind ik een pre. Alles bij elkaar is Quick Boys een heel mooie club om voor te mogen werken.”

Headerfoto: Orange Pictures
Foto in artikel: Quick Boys

Lees ook: Grünholz vertrekt bij Quick Boys aan einde van het seizoen

POPULAIRE BERICHTEN