Katwijk en Rijnsburgse Boys zijn tegen nederlagen voor eigen publiek aangelopen. De oranjehemden verloren op de Krom met 1-4 van Spakenburg, terwijl de Uien ADO ’20 met de punten vanaf Middelmors zag vertrekken: 0-1.

De ban werd na 24 minuten gebroken door uitgerekend Mukhtar Suleiman, de vleugelaanvaller die vorig seizoen nog voor Katwijk speelde drukte af in de 24e minuut. Drie minuten later verdubbelde Bo van Essen de marge, maar daarmee was het leed voor Katwijk voor rust nog niet gedaan. In de blessuretijd van de eerste helft tekende Koos Werkman voor de 0-3.

Katwijk was voor rust onmachtig, maar draaide in de tweede helft de duimschroeven aan. Des Kunst liet een kans onbenut, maar halverwege de tweede helft maakte de thuisploeg alsnog een goal. Via een kopbal van Kay Blokland werd het 1-3. Om het echt spannend te maken, had Katwijk een snelle tweede treffer nodig. Die kwam er niet, waarna Spakenburg in de 78e minuut de wedstrijd in het slot gooide.

Enige goal voor ADO ’20
Beduidend minder goals vielen er even verderop bij Rijnsburgse Boys – ADO ’20. Alleen de bezoekers wisten het net te vinden, in de 33e minuut via Ian Beelen. Het eerste wapenfeit van de wedstrijd was nog voor de gastheren geweest, maar Delano Asante raakte de binnenkant van de paal.

Vroeg in de tweede helft was er dreiging voor beide doelen: Dani van der Moot zag een kopbal van de doellijn worden gehaald, terwijl Rijnsburgse Boys-goalie Wesley Zonneveld naamgenoot Milan Zonneveld van scoren afhield. Veel meer wist Rijnsburgse Boys er niet tegenover te stellen. Pas in blessuretijd volgde er een nieuwe grote kans, maar Bram Ros nam teveel tijd waardoor de mogelijkheid verloren ging.

Katwijk – Spakenburg 1-4 (0-3)
Goal: Kay Blokland

Rijnsburgse Boys – ADO ’20 0-1 (0-1)