[slideshow_deploy id=’45842′]

Zaterdag staat er voor Marcley Manuela een bijzonder duel op het programma. Hij speelt met zijn huidige club Nootdorp tegen de club waar hij volgend seizoen voor uitkomt: Noordwijk. Waar de kustbewoners winst nodig hebben om zo snel mogelijk kampioen te worden, heeft Nootdorp een paar punten nodig om nacompetitie te voorkomen. De aanvaller zelf is duidelijk: ,,Natuurlijk speel ik met een dubbel gevoel, maar wil me laten zien aan mijn nieuwe club wat ik in huis hen.”

,,Volgend seizoen speelt al wel door mijn hoofd”, gaat de inwoner van Zoetermeer verder. ,,Het is natuurlijk mooi om in de Derde Divisie te spelen na de zomer. Maar ik zet me komend weekend honderd procent in voor Nootdorp. Ik ga gewoon mijn ding doen.”

,,Toen ben ik ondanks het verlies gelukkig een paar keer opgevallen.’’

‘Mijn ding’ is de reden dat de koploper van de Hoofdklasse A bij hem heeft aangeklopt. ,,Ik moet het vooral van mijn techniek en snelheid hebben”, vertelt de nieuwe aanwinst. ,,We hebben eerder dit seizoen met Nootdorp met grote cijfers verloren van Noordwijk (6-0 red.) Toen stonden we de hele wedstrijd onder druk. Toen ben ik ondanks het verlies gelukkig een paar keer opgevallen.’’

Topscorer
Manuela had aan het begin van dit seizoen een doelstelling voor zichzelf bedacht, tot zijn eigen spijt heeft hij die niet gehaald. ,,Minstens vijftien doelpunten maken’’, zegt hij vol ijver. ,,Maar dat ga ik niet meer halen. Ik sta nu op negen en wil de twaalf halen. Belangrijker is echter dan Nootdorp gewoon in de Hoofdklasse blijft.’’

,,Ik wil aan mijn nieuwe teamgenoten laten zien wie er volgend seizoen in het team komt.’’

De aanvaller weet dat de taak van scoren bij Noordwijk in de handen van Tjeerd Westdijk ligt. Manuela is dan ook duidelijk over zijn taken volgend seizoen. ,,Het wordt belangrijk om hem te laten scoren. Dus daar ga ik alles aan doen. Daarnaast wil ik een stabiele factor in het elftal worden en een goed seizoen met Noordwijk draaien.’’

Ogen
Maar eerst dus komende zaterdag. Manuela gaat er alles aan doen om het Noordwijk lastig te maken. ,,Ik wil aan mijn nieuwe teamgenoten laten zien wie er volgend seizoen in het team komt’’, klinkt het strijdvaardig. ,,Ik weet dat de ogen ook op mij zijn gericht. Dus ik wil een goede indruk achter laten.’’

Foto: Supportersclub vv Noordwijk

Bekijk ook: ‘Video-voorbeschouwing: ,,Vroeger was het wel eens matten”‘

POPULAIRE BERICHTEN