Teylingen-verdediger Melvin van der Krogt (26) werd niet de man of the match afgelopen zondag in de derby tegen Foreholte. Toch was de linksback van de thuisploeg betrokken bij misschien wel het belangrijkste moment van de wedstrijd. Balverlies van zijn voet leidde de grootste kans in van de wedstrijd. Maar de vleugelverdediger kon zich herstellen, door de bal van de lijn af te halen. Het duel eindigde uiteindelijk in 0-0.

Hallo Melvin. Heb je van de week nog aan die situatie teruggedacht?
(lachend): ,,Zeker. Ik dacht: ‘shit daar ga je’. Het was mijn fout. Ik zag hun aanvaller (Sten Admiraal red.) al langs de keeper gaan, maar hij moest wel wat uitwijken naar links. Dat gaf mij tijd om door te lopen. Zo kon ik die bal toch nog van de lijn halen. Achteraf kon ik wel leven met de 0-0. We hebben beide kansjes gehad. Ik hoorde van wat fans achteraf dat het een saaie pot was om naar te kijken.”

Ben je tevreden over je eigen seizoen tot dus ver?
,,Ja, eigenlijk wel. Ik speel bijna elke week negentig minuten. Dus ik heb niks te klagen. We hebben nog één andere linksback, maar de trainer kiest voor mij. Ik ben vroeger altijd voorhoede speler geweest, maar de laatste drie jaar sta ik links achterin.”

Bevalt dat eigenlijk?
,,Ja, prima. Soms kom je wel eens razendsnelle aanvallers tegen. Dat zijn de wat moeilijkere potjes. Toen ik zelf nog een jaar of twintig was, was ik ook best snel. Nu merk ik dat ik het tegen de jongere generatie al wat lastiger krijg. Ik word toch een jaartje ouder.”

Het is noodgedwongen bij jullie achterin nogal stuivertje wisselen. Merk je dat het nadelig is voor de ploeg?
,,Tja, Raymond Dolieslager viel gelijk al in het najaar weg voor het hele seizoen. Gelukkig hebben we onze vaste kracht, Bob van der Vlugt, daarvoor weer in de plaats gekregen. We moeten roeien met de riemen die we hebben. Maar we missen inderdaad spelers die normaal een basisplek zouden hebben. Gelukkig komen Lasse van Wijk en Jelle Vooijs nu ook weer terug.”

Voldoen jullie een beetje aan jullie doelstelling?
,,We staan eigenlijk net iets te laag. We wilden redelijk hoog in het linkerrijtje terecht komen. Tegen de top. We staan nu in het rechterrijtje. Dat is dus niet goed genoeg. Het niveau van de tegenstanders in de Tweede Klasse is verschillend. Soms moeten we echt bijpoten en andere duels gaan relatief makkelijk.”

,,Wij hebben een ploeg die hoort in de Tweede Klasse. We zijn echt beter dan ploegen in de Derde Klasse, maar de Eerste Klasse is weer te zwaar voor ons. Dit is een mooi niveau.”

Hoe staat het met je ‘gok-kwaliteiten’? We werden getipt dat we jou moesten kiezen..
,,Zo af en toe doe ik wel eens mee aan wedstrijdjes in het buitenland. Tom van der Vlugt is echt onze man van de Unibetjes. Ik weet alleen niet echt hoe goed hij is. Ik hoor altijd alleen maar de succesverhalen. En zoveel zijn dat er nu ook weer niet. Van onze regio weet ik eigenlijk niet zo veel.”

Sterkte dan! We beginnen met Katwijk – FC Lisse.
,,Dan ga ik voor een thuisoverwinning voor Katwijk. Ik weet dat ze bovenaan staan, maar eigenlijk volg ik het niet zo.”

Wat denk je dan van VVSB tegen Barendrecht?
,,Ga ik voor VVSB. Vorig jaar is de selectie van Teylingen nog naar VVSB – Spakenburg geweest. Maar ook daar was ik niet bij. Ik bedoel maar.”

Quick Boys speelt uit tegen Jong Almere City FC.
,,Een gokje op gevoel. Ik ga voor Quick Boys.”

FC Rijnvogels speelt thuis tegen Zwaluwen. Een periodetitel staat op het spel.
,,Ehm, ik ga denk ik voor Zwaluwen. Je moet ook ergens een verrassing in je toto hebben. Al heb ik bij mijn uitslagen met het buitenlands voetbal nog weinig succes geboekt.”

SJC speelt zondag een uitduel tegen RKAVV
,,Dan ga ik voor SJC. Voordat jij belde heb ik nog even naar de ranglijsten gekeken. Ze staan bovenaan. Dat zegt genoeg.”

En tot slot: Hillegom – AGB.
,,Hillegom staat laatste. Die hebben het elke week lastig. Ik ga voor AGB. We hebben nog tegen Hillegom geoefend in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Volgens mij werd dat 1-1.”

Ranking
Deelnemer
Goed geraden wedstrijden
Percentage
1

Jordy Groot (SJC)

4 uit 6
67%

2

Sven Verlaan (VVSB)

3 uit 5
60%

3

Mitchell van der Paard (Hillegom)

2 uit 4*
50%

4

Danny Boere (Valken ’68)

2 uit 5
40%

5

Tom Hoejenbos (Kagia)

2 uit 6
34%

5

Rick Grondel (Foreholte)

2 uit 6
34%
 5 Yordi Teijsse (Quick Boys)

2 uit 6
34%

8

Brian van Noort (Warmunda)

1 uit 4
25%

9

Thomas Reynaers (vv Noordwijk)

1 uit 5
20%

9

Lars Rauws (FC Lisse)

1 uit 5
20%

11

Arno Dijkstra (FC Rijnvogels)

1 uit 6
17%

11

Tom van Maris (Van Nispen)
1 uit 6
17%

Foto: Peer Compeer

Lees ook: ‘VIDB-nieuws blijven volgen via Facebook? Dit moet je weten’

POPULAIRE BERICHTEN