De tweede spelersronde van de toto-voorspelling gaat van start. Spelers komen hun ploeggenoten tegen. Niet alleen een etentje staat op het spel maar vooral de eer. Tijs van der Schinkel gaat voor honderd procent, maar misschien nog wel meer om boven Patrick Schaap uit te komen!

Hallo Tijs. Trots koploper, slechts één keer verloren. Kagia gaat lekker!
,,Ja, maar die nederlaag tegen VVC FC was echt een harde klap in het gezicht. En het enige wat je dan wil is snel revanche. Maar omdat wij zo’n kleine competitie hebben gingen daar twee weken overheen, want er werd ook nog één wedstrijd afgelast vanwege noodweer. Kijk, af en toe een weekendje vrij is prima, maar een paar weken achter elkaar niet voetballen is ook weer teveel van het goede. Ja, we speelden af en toe op dinsdagavond een wedstrijdje, maar zo kom je nooit lekker in een flow.”

Hoe verging het jullie vorige week? De 2-0 overwinning tegen SCW leek moeizaam.
,,Dat was ’t ook. Maar we waren echt veel beter. Het is een rare competitie. Er is een soort tweedeling tussen goede en mindere ploegen. SCW hoort bij de mindere elftallen. Alleen creëerden we niet veel kansen. Je weet ook dat de lager geklasseerden bij ons achteruit gaan hangen. Toen kregen we in de 70e minuut ook nog een rode kaart.”

Wat dacht jij toen?
,,Dit wordt het tweede puntenverlies op rij, na VVC. Maar na de rode kaart kregen wij ineens meer ruimte omdat zij wat opportunistischer gingen spelen. Ze dachten: ‘er valt wat te halen hier’. Uiteindelijk trokken wij de wedstrijd nog naar ons toe.”

Jullie trainer, Anton Wijsman, verlengde deze week z’n contract. Zijn jullie daar blij mee als spelersgroep?
,,Ja, zeker! Met Anton hebben we goede resultaten gehaald. Misschien nog wel boven verwachting. Ik snap de beslissing van de club wel om hem voor twee jaar aan Kagia te binden. Anton luistert naar de groep. Als wij iets aandragen tijdens een training ofzo, dan doet hij daar ook wat mee. Dat is heel erg prettig.”

En nu? Kampioen worden?
,,Vorig jaar was het knap hoe hoog we eindigden. Misschien wel boven verwachting. Toen kon iedereen van elkaar winnen. Dit jaar zie je dus, zoals ik al zei, een duidelijke tweedeling. Misschien moeten we onze ambitie bijspijkeren. En weet je: elke wedstrijd met 7-0 winnen is ook niet alles. Het is wel gezellig na afloop, maar het is ook fijn om tegenstand te krijgen. Vandaag [zaterdag red.] spelen we tegen Zandvoort. Omdat zij tot de betere ploegen behoren is het een belangrijke uitwedstrijd! Het wordt niet makkelijk.”

We pakken de Toto erbij Tijs. Te beginnen met Rijnsburgse Boys – FC Rijnvogels.
,,Ik vind FC Rijnvogels wel een interessante ploeg. Ze hebben in vergelijking met de andere Katwijkse clubs nooit echt hoog aangeschreven gestaan. Het is een veel kleinere club. Maar ze doen het echt prima! Tocht denk ik dat Rijnsburgse Boys dit wint. Het thuisvoordeel speelt ook mee.”

Nog een kraker: GVVV – Katwijk.
,,Katwijk is een leuke ploeg om naar te kijken. Hoewel ze slecht begonnen draait het nu wel aardig. Ook met twee thuisoverwinningen op beloftenelftallen. Ik denk dat Katwijk dit gaat winnen.”

Valken ’68 gaat op bezoek bij LYRA.
,,Valken is in de Tweede Klasse altijd een titelkandidaat! Een paar weken geleden wonnen ze makkelijk bij DoCoS met 0-3. Die zaten vorig jaar nog bij ons in de competitie. Ook vorige week won Valken met 3-0. Ik denk dat ze nu ook wel van LYRA gaan winnen.”

Het affiche van de zondag: Purmersteijn – Hillegom.
,,Ja, eigenlijk de echte kraker van het weekend. De nummer één tegen twee. Een vriend van mijn broer speelt bij Hillegom. Ik denk niet dat hij dit leuk gaat vinden, maar ik denk toch dat Purmersteijn gaat winnen. Die ploeg heeft pas vijf verliespunten. Ook al hoop ik zelf op Hillegom trouwens.”

En als laatste: ROAC – Teylingen.
,,Ik denk dat deze twee ploegen redelijk gelijkwaardig zijn. Ik ga voor een gelijkspel. Die had ik ook nog niet.”

Ranking
Deelnemer
goed geraden wedstrijden
percentage
1
Tom van der Vlugt (Teylingen)
4 uit 5
80%

2

Nick van Staveren (SV Hillegom)
3 uit 4
75%

3

Stefan van der Plas (Valken ’68)
4 uit 6
67%
4
Bas Jongbloed (Foreholte)
3 uit 5
60%

4

Philippe den Hartog (Quick Boys)
3 uit 5
60%

4

Patrick Schaap (Kagia)
3 uit 5
60%

4

David Verweij (SJC)
3 uit 5
60%
4
Michael Christen (Warmunda)
3 uit 5
60%
9
Niek Ossevoort (Rijnsburgse Boys)
3 uit 6
50%
9
Jelmer Vijlbrief (VVSB)
3 uit 6
50%
11
Teun Guijt (FC Rijnvogels)
2 uit 6
34%
11
Marciano Aalders (Katwijk)
2 uit 6
34%
11
Nick van Westerop (Van Nispen)
2 uit 6
34%
14
Thierry Monteny (FC Lisse)
1 uit 4
 25 %
14
Jeffrey Bok (Ter Leede)
1 uit 4
 25 %
16
Jeroen Borsboom (Noordwijk)
1 uit 5
 20 %

REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS14.00SJC
Districtsbeker
Hillegom14.00HBC
ROAC14.00Foreholte
Teylingen14.00VUC
Van Nispen (zon.)14.00REMO