Voor Van Nispen is het seizoen op traditionele wijze gestart. De formatie uit De Zilk haalde de volle buit uit de eerste twee duels. De roodgelen zijn als het op de eerste seizoenshelft aankomt al twee seizoenen lang één van de betere ploegen. Nu werd in De Kwakel met 2-1 gewonnen van KDO.

,,Dit is wel weer een lekker begin”, zegt aanvoerder Jelle Vleugel, die de band droeg omdat Nick van Westerop op de bank begon. De verdediger was een week afwezig vanwege zijn werk. ,,Je moet de punten eerst maar weer vergaren. Anders speel je na de winterstop überhaupt nergens meer om. Het is zaak dit nu langer vast te houden.” De woorden van Vleugel, er is geen speld tussen te krijgen. Achteruit kijken heeft in het voetbal sowieso weinig zin, en dus is de gedeelde koppositie gewoon een goede uitgangspositie voor de komende weken.

In het Noord-Hollandse De Kwakel kreeg de ploeg van Renè Ras het niet cadeau, maar kwam de zege volgens Vleugel wel bij de beste ploeg terecht. ,,Wij begonnen niet goed de eerste tien minuten, maar daarna namen we toch wel stevig de regie in handen.” Van Nispen creëerde volgens de aanvaller genoeg kansen om de score te openen, alleen viel de treffer nog voor rust aan de andere kant. ,,We werden verrast in een omschakelmoment. Zij hanteerden voornamelijk de lange bal op de sterke spits en twee handige buitenspelers. Dat was het recept en ik vond dat we dat goed verdedigden. Dan krijg je alsnog een treffer tegen die je niet verwacht.”

Niet op af te dingen
Gedurende de welkome pauze, want het was warm weer om in te voetballen, was er geen man over boord bij de Zilkers. Binnen 25 minuten waren de zaken rechtgetrokken door twee treffers met het hoofd. Eerst was het Mike van Haaster die een voorzet goed afrondde. Even later legde Dick Verhoeven een bal, die achter leek te gaan, mooi terug op Randy de Jong, die hem tegen het nylon liet ploffen. ,,We speelden die fase ook gewoon goed, dus er viel niets op af te dingen.”

kdo-vannispen-dejong

     Randy de Jong (nr.11) kopt de winnende treffer binnen voor Van Nispen

In het restant kwam Van Nispen niet echt meer in de problemen. Grote kansen werden niet meer weggegeven. Al drong KDO nog wel aan. ,,Zij gingen nog meer energie erin steken en probeerden vanaf de zijkant de bal erin te pompen. Op karakter en met een goede Tom van Maris hebben we de klus geklaard.”

Traditie
Vier ploegen bevolken nu de koppositie in de Derde Klasse. Naast Van Nispen hebben ook Alphen, FC Rijnland en promovendus Warmunda zes punten uit twee duels. Volgende week wacht Nicolaas Boys dat met 2-0 van Warmunda verloor. Een uitgelezen kans om de perfecte score te behouden. ,,Dat moet inderdaad kunnen, zeker thuis. Alleen missen we waarschijnlijk wel Mike en Jeroen van Haaster vanwege een familieaangelegenheid. Nick van Westerop kan dan wel weer vanaf het begin starten, dus al met al mag dat geen excuus zijn. Laten we de traditie van een goede eerste seizoenshelft in ere houden.”

Foto’s: Trudy van den Berg


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 20.00Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB20.00RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)