Het was zondagmiddag zo’n typische 0-0 wedstrijd tussen Warmunda en DIOS. Een duel waar beide ploegen de zaakjes relatief goed op orde hadden, totdat er een bal in de allerlaatste seconden vanuit een corner werd gemist aan Warmondse zijde en binnen gekopt kon worden. Zo nam DIOS alsnog de drie punten mee naar huis. En daar waren de Warmonders goed ziek.

In een 4-4-2 formatie ving Wamunda de bezoekers uit Nieuw Vennep op. Er werd heel gedisciplineerd verdedigd en wanneer de bal veroverd werd, probeerden de Warmonders zo snel mogelijk naar voren te gaan. Toch moest Alan Campfens vaak schreeuwen om de boel bij elkaar te houden.

„We wilden vanuit de organisatie een tegenstoot proberen te creëren. Maar het spelletje bestaat uit een aantal facetten en dat is onder andere zorgen dat je het tot de laatste seconden van de wedstrijd volhoudt. En dat is ons niet gelukt.“

Belangrijke rol
Niels van der Meij had tegen DIOS een belangrijke rol op het middenveld en dat deed hij lang goed. Hij moest ervoor zorgen dat de gaatjes dicht werden gelopen en dat hij op de juiste plekken in het veld stond als er iemand doorheen kwam. Campfens hamerde daar fanatiek op bij de voetballer.

,,We hebben dit seizoen al een hoop momenten gehad dat we daarin te kwetsbaar waren.”

„We wilden een mannetje extra op het middenveld creëren”, legde Vincent Solleveld na afloop uit. ,,Zo hebben we uit bij hun ook gespeeld en destijds lukte dat heel goed. Toen stonden we goed in de formatie. Dat verliep nu ook vrij aardig, maar dan is het heel zuur dat je het op het eind nog weggeeft.”

Over de grond
En ondanks de positieve punten van de gekozen tactiek, wisten de Warmonders het ene punt niet over de streep te trekken. Campfens concludeerde dat het inmiddels terugkerend verhaal is.

„Wij laten weer zien dat we bij een dood spelmoment ons niet kranig kunnen verweren. Dat zat hem al opgesloten in het feit dat we een bal hadden moeten wegwerken, maar in plaats daarvan gaven we een corner weg. We hebben dit seizoen al een hoop momenten gehad dat we daarin te kwetsbaar waren. We trainen daar op en praten er veel over met zijn allen. En dus is zo’n late tegengoal extra zuur.“

De ploeg uit Warmond koos er in de laatste fase van de wedstrijd voor om een aantal keer over de grond te voetballen. Misschien hadden de blauw-witten er juist ervoor kiezen om de bal lang te trappen. Campfens dacht daar anders over. „Wat andere mensen denken over ons spel dat interesseert me niet zo. De ene keer is het verhaal dat we de bal moeten wegrossen en de andere keer moeten we weer voetballen. Het gaat erom dat we de bal niet zomaar zo simpel weggeven.”

„We hebben best veel moeite met scoren. Nadat Selmo Kurbegovic weg is gevallen is het helemaal lastig geworden.”

Toch waren er genoeg momenten dat de ploeg van Campfens de bal had en zichzelf in een kansrijke positie konden manoeuvreren, maar vervolgens werd dat nagelaten. Of er werd een kans om zeep geholpen. Ook hier bleek weer een terugkerend probleem zich voor te doen volgens Solleveld.

„We hebben best veel moeite met scoren. Nadat Selmo Kurbegovic weg is gevallen is het helemaal lastig geworden. We hebben best wel snelle spelers voorin, maar vaak is de eindpass dan verkeerd. We proberen het voor ons makkelijker te maken door met veel ruimte achter hun verdediging te spelen. Maar dat is weer niet goed genoeg geweest.”

Warmunda – DIOS 0-1 (0-0). 90. Van Goethem

Warmunda: Van Dam, Mastemaker, Solleveld, Arnst, Van der Voort, Van der Meij, Harmouch, M. van Noort, Kortekaas, El Kourami (90. Holverda), Dijkstra

Tekst: Roy van der Meij

Archieffoto: Jeannette Kloet

Lees ook: ‘FC Lisse ontbindt contract Van der Werff’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)