Met een indrukwekkende reeks van elf wedstrijden zonder nederlaag reisde de zondagtak van FC Lisse vol goede moed af richting Roelofarendsveen. Het doorgaans fysiek spelende DOSR was de tegenstander en werd met 0-2 verslagen. VIDB sprak met uitblinker Rick van Dijk, die beide goals voor zijn rekening nam.

,,De eerste 35 minuten waren wij een stuk sterker en hadden wij al 0-2 voor moeten staan. Daarna pakte DOSR het initiatief en creëerde een aantal goede mogelijkheden, waaronder een bal op de paal Uiteindelijk wist ik gelukkig nog net voor de rust de 0-1 te maken.”

Na de thee besloot Lisse op safe te gaan spelen, omdat DOSR over gevaarlijke aanvallers beschikte. Uiteindelijk wist Van Dijk de wedstrijd op slot te gooien door de 0-2 aan te tekenen. Over zijn tweede goal was de uitblinker erg te spreken. ,,Ik kreeg de bal vanaf de zijkant van Kuipers over de verdediging aangespeeld, waarop ik hem in een keer kon schieten. Ik zag echter vanuit mijn ooghoeken nog een verdediger aankomen, die mijn schot wilde blokken, dus besloot ik te kappen. De verdediger stuurde ik het bos in en daardoor had ik tijd om de bal van buiten de zestienmeter in de hoek te rammen.”

Lisse sloot met de zege een prima eerste seizoenshelft als Herbstmeister af. Over de ambities van zijn elftal is Van Dijk duidelijk: ,,We staan zes punten los en moeten met niets minder dan een titel genoegen nemen.” Zelf heeft de jongeling ook nog de ambitie om ooit weer op een hoger niveau te acteren. ,,Na een goed eerste seizoen bij de zaterdagtak en een iets minder tweede seizoen besloot ik om naar de zondag over te stappen. Ik wil graag het beste eruit halen en dus hoop ik ooit weer hoger te voetballen. Of dat nou met FC Lisse is of met een andere mooie club zal de tijd moeten uitwijzen’’, aldus de vleugelflitser.

Tekst: Ramon Weijers

Foto: website FC Lisse

POPULAIRE BERICHTEN