Valken ’68 rekende gisteren af met HSV Duno via een 2 – 3 overwinning en blijft daarmee in het spoor van koploper HVC ’10, dat de lastige uitwedstrijd bij SVC ’08 won. Bij rust leek de ploeg van Wendt een gemakkelijke overwinning te gaan boeken. Sven Boonstoppel en Rens van Klaveren zorgden voor de comfortabele voorsprong. Toch maakten de Valkenburgers het zichzelf nog moeilijk. Twintig minuten voor tijd schoot Duno de aansluitingstreffer op de borden en bracht daarmee de spanning in de wedstrijd terug.

Met zijn tweede treffer in de 85e minuut leek Boonstoppel de zege veilig te stellen, maar wederom rechtte Duno haar rug en bracht de marge weer terug naar een verschil van één. De slotminuten werden daardoor nog hectisch, maar uiteindelijk gingen de drie punten terecht mee naar Valkenburg. VIDB sprak met trainer Andries Wendt: ,,Het was even billenknijpen, maar dat maakt de overwinning niet minder terecht.”

,,Ik was erg tevreden over de eerste helft. We speelden goed positiespel en hadden rust aan de bal. De 0 – 2 voorsprong was dan ook een logische. De tweede helft moeten zij natuurlijk komen en gaan één op één spelen. Daar hadden we moeite mee en slaagden er niet in om onder die druk vandaan te voetballen. Het werd rommelig, een soort flipperkastvoetbal. Dan valt die 1 – 2 en gaan ze er nog meer in geloven. Gelukkig gooien we de wedstrijd in het slot door de goal van Sven (Boonstoppel, red.) maar ook daar konden we niet lang van genieten. Dan zit je toch nog even met samengeknepen billen op de bank. Een gelijkspel was overigens onterecht geweest. Met de drie punten houden we druk op HVC ’10. Volgende week krijgen we SVC ’08 een directe concurrent. Dan moeten we er weer staan.”