Valken ’68 boekte afgelopen zaterdag een prima overwinning bij het hoger geklasseerde MVV ’27. De mannen van Andries Wendt wonnen knap met 1 – 3 door treffers van Lex Heemskerk, Ronald Kuijt en Erwin Ridder. Op die overwinning viel volgens de trainer weinig af te dingen: ,,Net als vorige week tegen de koploper (HVC ’10 red.) spelen we nu weer een goede wedstrijd. Je merkt dat we tegen de betere ploegen ook zelf een hoger niveau halen. Deze overwinning vond ik terecht, haast soeverein.”

Daarmee komen ook direct de verbeterpunten van de ploeg uit Valkenburg aan het licht: ,,Juist tegen de ploegen die onder ons staan hebben we moeite. Doorgaans spelen die wat meer teruggetrokken en worden de ruimtes dus kleiner. En dan blijkt het voor ons lastig daar doorheen te voetballen. De ploegen die voor het kampioenschap spelen zijn vaak voetballende ploegen. En dat ligt ons beter.”

Toch is Wendt tevreden over zijn ploeg. ,,We hebben jongens die vorig jaar in Rijnsburg 2, Katwijk 2 en Quick Boys 2 speelden, aangevuld met Valkenburgers. Dat betekent dat we een jonge ploeg hebben waar nog veel rek in zit. De uitdaging is constanter te worden. Het is jammer dat de achterstand met de koploper nu al zo groot is. De focus ligt nu op het halen van een periodetitel.”

Foto: MVV ’27 Maasland

 

 

POPULAIRE BERICHTEN