De kersverse kampioen Valken ’68 lijkt het terugkomen van een 0-2 achterstand tot kunst te hebben verheven. Dat huzarenstukje werd zaterdag voor de vierde wedstrijd op rij uitgehaald en leidde ook in de seizoensafsluiting tegen Naaldwijk tot winst (3-2). ,,We voetballen goed en hebben zoveel vertrouwen dat we als team niet in paniek raken”, vertelt Mark Kabelaar. ,,Voor de winterstop hadden we dat niet.”

De kampioensfestiviteiten wilde Kabelaar niet als excuus aanvoeren voor de matige eerste helft. ,,Het was een aardig feestje en dat mag ook wel, vind ik. Op dinsdag was iedereen nog een beetje brak, maar donderdag hebben we gewoon weer lekker getraind. Andries (Wendt) benadrukte dat het onze plicht was om te winnen en af te sluiten met winst. Die wil had iedereen ook.”

Kabelaar moest overigens op de bank beginnen. Na rust was hij de architect van de Valkenburgse opleving. ,,Het was de laatste wedstrijd van Sven (Boonstoppel) en ik kreeg rust. Dat ik erin kwam en vervolgens twee keer scoorde, was heel lekker.”

Goed gemiddelde

De linksbuiten besluit het seizoen op tien goals. Een aardig gemiddelde, zeker als je in ogenschouw neemt dat hij voor de winterstop maar twee duels speelde. De suggestie dat hij het geheim achter de Valkenburgse comeback is, schuift Kabelaar terzijde. ,,We hebben het als team gewoon aardig opgepakt. Daarnaast is Rens van Klaveren echt in topvorm. Die scoort zo makkelijk, dat is gewoon niet normaal meer. Ik mag zelf ook niet klagen, al weet ik dat ik nog beter kan.”

Kabelaar, die afgelopen zomer overkwam vanuit het tweede van Rijnsburgse Boys, kijkt alweer uit naar het nieuwe seizoen. ,,Eerst even een weekje niets doen en dan weer lekker hardlopen om fit te worden. Ik heb zin in de Eerste Klasse. We hebben een goed team en krijgen nog een aantal versterkingen erbij.”

Foto: Gerrit van der Nagel

POPULAIRE BERICHTEN