ziezoo

Valken ’68 is cijfermatig goed aan de competitie begonnen. Het won met 3-0 van Honselersdijk, ook al liet het spel te wensen over. ,,De drie punten waren heilig vandaag”, sprak nieuwkomer Jaap van der Plas. 

De ploeg van Piet Boon gaf aanvankelijk goed tegenpartij en was zelfs bij vlagen de gevaarlijkste ploeg. Het tij keerde echter rond de 26e minuut toen Honselersdijk-speler Youri Riepe er met een rode kaart vanaf moest. Riepe maakte op de grond een slaande beweging en kon inrukken.

Honselersdijk-coach Piet Boon baalde als een stekker na afloop van de wedstrijd. ,,Youri liet zich verleiden toen het een en ander tegen hem werd gezegd. Daar reageerde hij verkeerd op. Wat er precies werd gezegd, laat ik maar in het midden.”

25 klasses beter
Na de rode kaart werd het alleen maar lastiger voor de thuisploeg.  Valken ontbeerde de vorm om de zeer teruggetrokken opponent kapot te spelen. Van Duijn was over het spel niet te spreken. ,,
Wij kunnen gewoon 25 klasse(s) beter spelen. Er zijn maar twee goede aanvallen geweest, waarvan er één inging. En dat tegen 10 man.”

,,Aan de andere kant heb ik ook nog de openingswedstrijd van vorig jaar in mijn hoofd zitten. We speelden de sterren van de hemel tegen RCL, maar gingen er wel vanaf met 3-1. Nu speelden we matig tot slecht in een tempo dat past bij een bejaardentehuis, maar winnen we met 3-0. Dat waren ook mijn eerste woorden naar de jongens toe. Ik ben blij met de overwinning, maar ik kan je verzekeren dat die gasten nog niet van mij af zijn deze week.”

,,Het was inderdaad matig vandaag maar de drie punten waren heilig vandaag.”

Van Duijn had tot ieders verrassing niet Robbert van Delft in de punt van de aanval geposteerd maar Niels Hogewoning. De van origine middenvelder was Van Duijn voorin goed bevallen in de voorbereiding. Hogewoning werd de topscorer van de voorbereiding dus was zijn basisplaats het proberen waard, ook omdat Van Delft niet helemaal naar wens presteerde.

Ook nieuw dit seizoen bij Valken’68 is Jaap van de Plas. De middenvelder is weer helemaal in de gloria. Het plezier is terug, ook omdat hij op ’t Duyfrak veel spelers kent waar hij mee en tegen heeft gespeeld. Bekend terrein dus voor de middenvelder die met Marc Langeveld een goede compagnon heeft.

Jaap van der Plas en Marc Langeveld zetten de lijnen uit op het middenveld van Valken ’68

Over de wedstrijd zelf had hij – net als zijn coach – gemengde gevoelens. ,,Het was inderdaad matig vandaag maar de drie punten waren heilig vandaag. Je kunt slechter aan de competitie beginnen zeg ik dan maar. Door onze gretigheid en te haastig combinatiespel ging er veel fout bij ons. Er stond ook best wel spanning op deze wedstrijd.”

Het was uiteindelijk Haasnoot die de verlossende 1-0 op het scorebord zette. Een afgemeten vrije trap van Matthijs de Mooij kopte hij fraai langs Boy Zuiderwijk. Een broodnodige en bevrijdende treffer waardoor Valken iets beter in de wedstrijd kwam.

,,We hebben een uitstekende selectie met veel inhoud. Dat hebben we in de voorbereiding wel laten zien.”

Van der Plas: ,,Na de goal van Arjan werden de ruimtes steeds groter. Daar hadden we meer uit moeten halen. De balcirculatie en het tempo lagen veel te laag. Door een eigen goal van (Van der Zijden, red.) kwamen we op 2-0 en was het gespeeld. Je hoeft niet altijd goed te spelen om te winnen. Maar als team moeten we er geen gewoonte van gaan maken. We hebben een uitstekende selectie met veel inhoud. Dat hebben we in de voorbereiding wel laten zien.”

Ook invaller Sven Boonstoppel kwam nog tot scoren. In de 88e minuut was hij het die 3-0 op het scorebord liet verschijnen en het slotakkoord verzorgde.

Valken ’68 – Honselersdijk 3-0 (0-0). 57. Haasnoot 1-0. 75. Van der Zijden eg 2-0. 88. Boonstoppel 3-0.

Valken ’68: Van der Nagel, De Lange, M. van der Plas, De Mooij, Haasnoot. S. van der Plas, J. van der Plas, Langeveld, (79. Kuyt), Van der Bent, Hogewoning (57. Van Delft), Schaap, (73. Boonstoppel)

Archieffoto’s: Saam de Mooij

POPULAIRE BERICHTEN