Het gevaar was dat Kagia wellicht al in gedachten was bij de wedstrijd van volgende week. Professioneel klaarden de Kagianen echter de klus bij Oegstgeest. Het won met 4-0. Concurrent SEV zegevierde ook, waardoor volgende week in Lisserbroek de ultieme ontknoping volgt. Kagia en SEV hebben beide 54 punten en strijden in een rechtstreeks duel om de titel.

,,Een mooier affiche is niet denkbaar”, vertelt Vincent van der Kamp, de maker van de 0-4. ,,Voor eigen publiek tegen de directe concurrent…Ik heb dat nog nooit meegemaakt.”

De vooraf gevreesde uitwedstrijd bij Oegstgeest werd redelijk eenvoudig gewonnen. ,,In de eerste helft was het aftasten”, aldus Van der Kamp. ,,Na rust werden wij in het zadel geholpen door een foutje, een te korte terugspeelbal. Vervolgens knapte er iets bij hen en konden we gemakkelijk uitlopen.” Arjan van der Lans scoorde de eerste twee goals. Ramon Sluymer en Van de Kamp voerden vervolgens de score op.

Beste papieren

Gevoelsmatig heeft Kagia volgens Van der Kamp nu de beste papieren. ,,We spelen de laatste tijd erg sterk, geven weinig weg en hebben veel vertrouwen. In de vorm waarin we nu zijn, zie ik ons als de favoriet. Maar we onderschatten SEV zeker niet. Zij hebben een goede ploeg en een aantal goede spelers.”

De vraag is overigens of Van der Kamp aan de aftrap verschijnt. In Oegstgeest moest hij met een reserverol genoegen nemen. ,,Het wordt afwachten. De trainer beslist. Iedereen is fit en de concurrentie is groot. Stel dat ik op de bank moet beginnen, probeer ik in mijn invalbeurt alles te geven.”

Onlangs kondigde aanvoerder Ruud Heuseveldt tegen VIDB aan dat Kagia zeker kampioen gaat worden. Van der Kamp sluit zich daarbij aan. ,,We zijn al meerdere malen afgehaakt voor de titel. We hebben toen gezegd: als we nog een kans krijgen, geven we die niet meer weg. We voelen ons sterk.”

POPULAIRE BERICHTEN