Voor Robbert van Delft is het alweer seizoen vier op ’t Duyfrak. De Rijnsburger en Valken zijn één geworden. Via Rijnsburgse Boys en FC Rijnvogels is de dertiger een dorp verderop nu al ruim drie jaar een gelukkig voetballer. Aan de vooravond van opnieuw een nieuw seizoen lijkt Van Delft scherper dan ooit.

Hallo Robbert. Een hattrick van jou in de voorbereiding, eersteklasser Hillegom op 5-5 houden, winnen van Alphense Boys. Valken lijkt klaar voor het nieuwe seizoen…
,,Dat denk ik ook. We hebben tijdens de wedstrijden die we gespeeld hebben wat verschillende systemen geprobeerd. Welke spelers renderen op welke posities het beste? We hebben best redelijk gedraaid. We winnen toch van Alphense Boys wat een hoofdklasser is.”

,,En ja, die hattrick, die was met alle respect wel tegen Van Nispen (zat.). Maar voor een spits is het toch lekker. In de competitie krijgen we wel wat andere tegenstand.”

Met de komst van Joey Zandbergen en Selmo Kurbogovic zijn jullie er niet minder op geworden. Voelt dat ook zo?
,,Met Joey en Selmo in de ploeg is er flink wat meer ervaring bij gekomen. Selmo heeft zelfs ooit in de voorronde van de Champions League gestaan en met Joey hebben we een jongen die z’n sporen heeft verdiend bij Rijnsburgse Boys en FC Rijnvogels erbij. Daarnaast heb ik er zelf nog lang mee gevoetbald en is hij nog een goede vriend van mij. Daar tegenover staat wel het vertrek van Stefan van der Plas.”

Heb jij een rol gespeeld in de komst van Zandbergen?
,,Eigenlijk niet. Hij is gewoon door de technische commissie benaderd, maar heeft wel van Niels Hogewoning en van mij gehoord hoe leuk de sfeer hier is.”

Met de komst van deze twee heren kan er weer een stempel van titelfavoriet op jullie worden geplakt. Alweer. Of zullen we dat dit jaar een keer niet doen?
,,Laten we het maar niet hardop zeggen met elkaar dit jaar. Ik wil persoonlijk wel kampioen worden. Dat sowieso. Maar als club zijnde moeten we dat dit jaar wat minder uitspreken. We zien wel waar het schip strandt dit jaar. Mensen noemen een periodetitel wel eens een prijs, maar dat is pas echt een prijs als je ‘m ook verzilverd. En niet zoals vorig jaar dat je in de nacompetitie met 7-0 op je broek krijgt.”

Poeh, inderdaad. Die was ik alweer bijna vergeten.
[Lachend] ,,Nou, ik niet hoor…”

Voor nu gaat de focus op UVS, jullie eerste tegenstander in de competitie, neem ik aan?
,,Zeker. Ook UVS heeft zich aardig versterkt volgens mij. Die Mart Spierdijk, die ook voor jullie schrijft, zit er nu bijvoorbeeld ook. Dat is gewoon een versterking voor hun. Ze hebben zo hun slechte jaren gehad, maar krabbelen toch weer aardig op. Vorig jaar was het al een lastige ploeg om tegen te voetballen.”

Vind je het lekker om tegen zo’n ploeg te starten of had je liever één van de mindere goden gehad?
,,Nee, ik vind het wel prettig. Tegen UVS weet je dat je sowieso volle bak moet.”

Is dit een derby in de Tweede Klasse, bij gebrek aan een ‘echte’?
,,Zo noemen ze het wel een beetje hè? Maar ik heb gevoetbald bij Rijnsburgse Boys en FC Rijnvogels, echte derby’s waren de potjes tegen Katwijk en Quick Boys.”

,,Toch ken ik wel aardig wat gasten van UVS, zoals Berend Verdoes, en dat maakt het wel leuk om tegen te spelen. Ook Timo Schaap en Chris de Lange kennen ‘Beer’ goed. Als we winnen dan kunnen we hem daar wel beetje mee sarren. Maar andersom geldt precies hetzelfde.”

De onderlinge verhoudingen met UVS zijn dus prima, zo te horen…
,,Jazeker! Als we tegen elkaar spelen, blijven we altijd wel in elkaars clubhuis even hangen. Na een verlies ben ik vaak even niet te genieten. Dat hoef je mij niet voor een interviewtje te vragen. Maar na een klein uurtje trekt dat wel bij en zeker met die gasten van UVS is het altijd wel gezellig. We hebben er vandaag (zaterdag, red.) ook een zangertje bij, dus die derde helft komt wel goed.”

Je weet vast wel welke foto we boven het artikel gaan plaatsen met jou?
[Lachend] ,,Die ene dat ik juich na een doelpunt en met mijn tong uit mijn mond in de lens kijk? Prima hoor, blijft een mooie.”

Of zullen we een keer een actiefoto doen?
,,Dat mag ook. Is jullie keuze. Zoek je dan wel even een goede uit? Die shirtjes van Valken ’68 zitten nog wel strak…”

Foto’s: Saam de Mooij

Lees ook:


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)