Rijnsburgse Boys heeft woensdagochtend de komst van René van der Kooij bevestigd. De trainer heeft een contract voor twee jaar getekend. Van der Kooij neemt komende zomer het stokje over van Hein Leliveld, die sinds het ontslag van Martijn Lagendijk in oktober de honneurs waarneemt.

“Rijnsburg is te vergelijken met clubs in het betaalde voetbal”, vertelt Van der Kooij op de clubsite van zijn nieuwe werkgever. “Het is een mooie club in een streek met veel voetbalsfeer en veel publiek. In de Bollenstreek wil je gewoon zijn. Alles is er goed geregeld. Ik volg Rijnsburg al jaren en ken ze onder andere van de oefenwedstrijden tegen Hercules.”

Van der Kooij had afgelopen weekend tegen het AD al een voorschot genomen op zijn aanstelling. “Er is eigenlijk niemand die het tegen kan houden, maar het moet alleen nog even officieel worden gemaakt”, vertelde de inwoner van Maasland.

‘Substantiële positieverbetering’
De 53-jarige Van der Kooij lag bij zijn huidige club Hercules nog vast tot medio 2025. “Rijnsburgse Boys betekent voor mij echt een substantiële positieverbetering”, legt hij uit. “Ik had weliswaar in december een nieuw contract bij Hercules getekend, maar met een clausule dat ik bij een positieverbetering weg kon. Dat is zeker het geval. Dit jaar staat Rijnsburgse Boys wat lager op de ranglijst, maar als je het over meerdere jaren bekijkt, is Rijnsburg een topamateurclub in de top vijf van de Tweede Divisie.”

Van der Kooij is bezig aan zijn vierde seizoen als trainer bij Hercules, waar hij al sinds 2011 werkzaam is. Eerder was hij coach bij tweedeklasser SO Soest (één seizoen) en tweedeklasser SCH ’44 in Harmelen (vier seizoenen). Vier jaar geleden haalde hij zijn UEFA-A-diploma.

Historie
Hercules staat momenteel tiende in de Derde Divisie A, maar baarde dit seizoen vooral opzien in de KNVB Beker. De zwart-witten versloegen in december Ajax en schakelden als eerste amateurclub ooit een club uit de traditionele top drie uit. Vorige maand moest Hercules in de achtste finale van de KNVB Beker pas diep in verlenging het hoofd buigen voor SC Cambuur: 3-4.

Foto: Rijnsburgse Boys

Lees ook: Van der Kooij op weg naar de Middelmors: ‘Moet alleen nog even officieel worden gemaakt’
Check ook: Van der Kooij over Rijnsburgse Boys ‘Verwacht deze week een aanbieding’

POPULAIRE BERICHTEN