“Dit was niet de uitslag waarop we hadden gehoopt, zeker niet tegen de nummer laatst.” Het waren de logische woorden van doelman Pim van der Plas na het bezoek aan ODIN ’59. In Heemskerk begon FC Rijnvogels de tweede seizoenshelft teleurstellend door met 2-1 te verliezen.

Op voorhand leek  ODIN ’59 nog een prima tegenstander om in het ritme te komen. Op de Kooltuin werd nog soepel met 3-0 gewonnen. “Zo gingen we er ook in”, stelde goalie Van der Plas tegen onze mediapartner RTV Katwijk. “Als je tegen de nummer laatst speelt, ga je niet de wedstrijd met het idee: we gaan op ons kloten krijgen. Dat we zo vroeg achter kwamen, is denk ik toch wel een beetje de nekslag geweest.”

Al in de negende minuut kwamen de Vogels op achterstand. Halverwege was het 1-0, maar het donderde niet in de kleedkamer. “Het was niet zo dat er veel gescholden werd. We weten ook gewoon dat we prima kunnen voetballen, maar gewoon even moesten opstarten. Natuurlijk zijn er wel een paar die het proberen op te jutten, dat is ook logisch. Ik denk ook dat we het goed hebben opgepakt, helaas mocht het alleen niet baten.”

Halverwege de tweede helft kwam ODIN ’59 op 2-0 uit een strafschop. Rijnvogels vond via Neville Ogidi Nkwankwo nog wel de aansluiting, maar daar bleef het bij.


Beluister hieronder het hele interview met Van der Plas van mediapartner RTV Katwijk:


Foto: EWLOnline

Lees ook: VVSB en FC Rijnvogels starten teleurstellend met nederlagen tegen laagvliegers

POPULAIRE BERICHTEN