VIDB is zeer trots mediapartner te zijn van de Edwin van der Sar Foundation én de Dirk Kuyt Foundation. Beide iconen van het Nederlandse voetbal – en de Bollenstreek in het bijzonder – zetten zich met hun foundations in voor mensen die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Als VIDB dragen we hier uiteraard graag ons steentje aan bij.

Als regionale mediapartner houden we onze lezers op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, projecten en eventuele acties die door de foundations worden geïnitieerd. Ook zullen we de handen ineen slaan voor de organisatie van regionale evenementen, waar we jullie via onze website op de hoogte zullen houden.

De samenwerking met zowel de foundation van Edwin van der Sar als Dirk Kuyt is voor ons een hele mooie en logische stap. Beide mannen genoten hun gehele jeugdopleiding in de streek. Edwin bij Foreholte en VV Noordwijk en Dirk natuurlijk bij Quick Boys. Vele jaren later droegen ze als speler meer dan 100 keer het shirt van Oranje en Edwin is zelfs recordinternational met 130 interlands. Twee grotere ambassadeurs van het voetbal in de Bollenstreek kunnen wij ons niet voorstellen.

De Edwin van der Sar Foundation zet zich in voor mensen met hersenletsel. Inmiddels telt Nederland maar liefst 400.000 personen die kampen met een niet aangeboren hersenbeschadiging en jaarlijks komen er weer 50.000 nieuwe gevallen bij. Hersenletsel kan het (chronische) gevolg zijn van bijvoorbeeld een herseninfarct, -bloeding of een ongeval. De Edwin van der Sar Foundation realiseert beweegprojecten, met aangepaste omstandigheden en onder deskundige begeleiding. Deze beweging zorgt voor herstel van hersenfuncties, opbouw van zelfvertrouwen en sociaal contact.


Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
SJC14.00Olympia Haarlem
Hillegom14.00DEM
Foreholteafg.Velsen
VVH/Velserbroek14.00Van Nispen (zon.)