Kagiaan Sam van der Veek is weer op de weg terug. Na een tijdje eruit te zijn geweest, met een verrekte knieband, heeft hij zin om weer te gaan spelen. Zeker nu zijn ploeg het zo goed doet in de Derde Klasse aan het begin van het seizoen. Zaterdag wacht de wedstrijd tegen VVC, die samen met de Lisserbroekers aan kop staan. Daarnaast is hij ook nog bezig in de gym om aan z’n fysiek te werken.

Hey Sam! Wanneer denk je weer je rentree te maken in het eerste van Kagia?
„Dat is lastig te zeggen, maar ik heb dinsdag weer gedeeltelijk meegetraind met de groep en dat ging goed. Het heeft voor mij nu wel lang genoeg geduurd, want vanaf de eerste bekerwedstrijd moest ik al toekijken. Misschien moet ik eerst een paar wedstrijden spelen bij het tweede, om ritme op te doen, maar dat is voor mij geen probleem.”

,,Ik heb weer zin om te gaan voetballen en ben blij dat het zo goed gaat met de ploeg. De wedstrijd tegen VVC van aankomende zaterdag is een test voor ons om te kijken waar we nou echt staan.’’

Je staat erom bekend dat je graag de sportschool opzoekt en als een soort ‘fitboy’ wil leven. Waarom is dat voor jou belangrijk?
„Het is een onderdeel in mijn leven geworden. Ik voel me goed en energieker als ik naar de gym ben geweest. Als me dat niet is gelukt, ben ik toch wel een beetje chagrijnig. Drie jaar geleden heb ik mijn leven als het ware omgegooid. Je kan wel stellen dat het een soort verslaving is geworden. Het geeft een bepaalde ‘kick’ als ik progressie boek en zie dat mijn lichaam vooruit is gegaan. Hoe ik dat kan vergelijken? Door middel van foto’s te maken.’’

Wat heeft je doen besluiten om opeens je leven zo om te gooien?
„Vroeger ging ik elk weekend stappen. Ik had destijds ook nog een vriendin en daar besteedde ik ook nog veel aandacht aan. Op een gegeven moment ging dat uit en had ik meer vrije tijd. Ik hield toen al heel erg veel van sport en besloot om een keer de sportschool in te duiken.”

,,Eerst was ik nog niet heel erg fanatiek, maar na een tijdje is dat vanzelf gekomen en werd het een soort obsessie voor me. Ik doe dit puur voor mezelf. Ik heb wel een paar keer een shoot gedaan, maar dat was om te kijken hoeveel mijn lichaam vooruit was gegaan. Maar het modellenwereldje ga ik niet in hoor, dat past niet bij mij.’’

 Hoe vind je een goede balans tussen het vele sporten en het ‘gewone’ leven?
„Daar ben ik nu heel erg mee bezig, want de dingen naast het fitnessen zijn ook belangrijk.  Ik wil wel gewoon mijn biertje mee blijven drinken, maar wat minder vaak en rustiger aan. Het is aan mij om de juiste balans daarin te vinden.”

,,Dat geldt ook voor mijn voeding. Ik gebruik een app genaamd, MyFitnessPall. Je kunt daar per dag invullen wat je gegeten hebt. Zo kan ik aan het einde van de week zien hoeveel gram koolhydraten, vetten, proteïne en eiwitten ik naar binnen heb gekregen en daarop kan ik baseren of ik tevreden ben of niet.”

,,Het is niet zo dat ik bepaalde producten laat liggen, maar ik ga wel bewuster met mijn voeding om dan voorheen. Ik fitness nu vooral nog om alles bij te houden. Wie weet wat er in de toekomst gaat gebeuren.’’

Tekst: Roy van der Meij

Foto: Johanna Wever

Lees ook: ‘Rijnsburgse Boys pakt door: twee verdedigers verlengen hun contract’POPULAIRE BERICHTEN