ziezoo

Berustend stond Valken ’68-trainer Arie van Duin voor de kleedkamers van Nieuwenhoorn. ,,Vandaag was alles nèt niet”, deelde hij. De return van de eerste ronde nacompetitie om promotie naar de Eerste klasse was verloren gegaan. In een wedstrijd waarin zijn ploeg beduidend de onderliggende partij was, trok Nieuwenhoorn met 3-1 aan het langste eind. Na de 2-3 verloren heenwedstrijd, betekent dat einde promotiedroom voor Van Duin en zijn spelers.

,,Ik moet zeggen dat we hier als een stekker van balen”, was één van de eerste zinnen uit de mond van Van Duin. De verwachtingen waren bij aanvang van het voetbalseizoen ambitieus te noemen; promotie naar de Eerste Klasse moest worden bewerkstelligd. In het tweeluik met Nieuwenhoorn kwam tot uiting dat de geel-roden daar nog te kort voor komen. ,,We hebben vandaag verloren van een ploeg die op z’n Rotterdams, geslepen en slim heeft gespeeld”, luidde Van Duin’s uitleg.

Dramatische start
De bezoekers kenden een dramatische start. Binnen een tijdsbestek van tien minuten moest Valken ’68-keeper Erwin van der Nagel twee tegendoelpunten incasseren. ,,We gaven in de beginfase de goals veel te makkelijk weg. De eerste kwam tot stand door een communicatiefout achterin en de tweede doordat we niet snel op de bal verdedigden”, aldus Van Duin. Hij mocht van geluk spreken dat de score in die fase beperkt bleef tot 2-0.

Wachtend op de vlijmscherpe uitbraken, liet Nieuwenhoorn de bal op de vijandige helft aan Valken’68. Het resultaat van het balbezit kon Van Duin allesbehalve bekoren. ,,We hebben vandaag de wedstrijd verloren in balbezit. Daar hebben we simpelweg te weinig gebracht. Zij stelden zich goed in op onze voetballende kwaliteiten.”

Op de drempel van het rustsignaal deden de Valken-68-aanvallers wel iets goeds met de bal. Jaco van der Bent leverde vanaf links een voorzet af die door Matthijs de Mooy bij de tweede paal werd binnengekopt: 2-1. Voor Van Duin was dit reden om te hopen op meer. ,,Eigenlijk kwamen we in de laatste tien minuten van de eerste helft een beetje in ons spel. Nieuwenhoorn liet ons toen verder komen en ik hoopte dat ze in zouden storten.”

Meer risico
Van een Nieuwenhoornse ineenstorting was in de tweede helft geen sprake. Integendeel. De thuisploeg bleef onverminderd gevaarlijk in de counter en Valken ’68 mocht van geluk spreken dat het duel niet op slot werd gegooid. Zo schoot Nieuwenhoorn-spits Ailton Lima Silva voor open doel over.

,,Ik moet me erbij neerleggen dat ons seizoen hier eindigt.”

Van Duin trachtte halverwege de tweede helft met meer risico zijn team terug in de tweestrijd te brengen. Centrale verdediger Arjan Haasnoot kwam de spitsen versterken en met meer lange ballen werd de voorste lijn gezocht. Het leverde weinig doelrijpe momenten op. De grootste kans was voor spits Robbert van Delft. Na een pegel op de lat van invaller Erwin de Ridder, schoot hij de rebound op diezelfde dwarsligger. Nieuwenhoorn-aanvoerder Jordy Braber schoof, voor de statistieken, in blessuretijd de 3-1 nog tegen het net.

,,Die gemiste kans van Van Delft was typerend voor vandaag. We kwamen tekort, ook bij dat moment. Om nog een kansje te kunnen maken, had die bal er echt in moeten gaan”, vervolgde van Duin. Om daarna alvast vooruit te blikken op aankomend seizoen. ,,Ik moet me erbij neerleggen dat ons seizoen hier eindigt. Volgend jaar kunnen we versterkingen tegemoetzien, we moeten dan een nieuwe poging wagen om promotie naar de Eerste Klasse af te dwingen.”

Nieuwenhoorn – Valken ’68 3-1 (2-1). 4. Kasaroglu 1-0, 9. Braber 2-0, 45. De Mooy 2-1, 90+2. Braber 3-1

Valken ’68: Van der Nagel, Van Duin, M. Van der Plas (83. De Mooij), Haasnoot, Boere, Kuyt, S. Van der Plas, De Mooy (66. De Ridder), Boonstoppel (63. Van Rijn), Van Delft, Van der Bent.

Foto: Saam de Mooij


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)