Sem van Duijn is een man met een missie. Natuurlijk geniet hij van de sterke seizoenstart van Quick Boys en zijn prominente aandeel daarin. Dat steekt de 19-jarige Katwijker niet onder stoelen of banken. Maar veel liever kijkt de linksbuiten naar de ontwikkeling op lange termijn.

In de voorbereiding op dit seizoen kwam Thomas Duivenvoorden met een duidelijke boodschap naar Van Duijn toe. “Hij wilde met mij experimenteren als linksbuiten om meer opties voorin te creëren.”

Dat was in beginsel even wenen voor Van Duijn. “Ik heb eigenlijk altijd rechtsbuiten gespeeld en een jaartje rechtsback”, grijnst de rechtspoot. Zijn verleden als vleugelverdediger mag nauwelijks naam hebben. “Dat was bij Sparta O14. Ik had toen iets teveel concurrentie voorin.”

‘Het gaat steeds beter, we liggen op koers, maar er zijn genoeg momenten in de wedstrijd waarop het beter kan. Daar focussen we op.’

Echte aanpassingsproblemen waren er – verhuizend van flank – nauwelijks. Wie Van Duijn momenteel ziet dartelen op de linkerflank, is geneigd te denken dat hij daar al jaren acteert. “Voor mijn gevoel gaat het prima. Het bevalt me goed. En mocht ik terug naar rechtsbuiten moeten, dan weet ik ook precies wat ik moet doen.”

Derby niet in gevaar
Van Duijn was midweeks nog matchwinner in het bekerduel met ADO ’20 (0-1). Hij ging halverwege de tweede helft naar de kant, ogenschijnlijk wat gehinderd, maar de schade valt alleszins mee. “Oh, nee hoor. Het was al het plan om mij te wisselen en precies op dat moment werd ik getrapt op mijn enkel. Niets aan de hand.”

Vorige maand gaf Van Duijn bij de traditionele persconferentie op Nieuw Zuid kort voor de competitiestart nog aan dat een belangrijk doel het verbeteren van zijn rendement was. Met vijf goals in vijf officiële wedstrijden lijkt hij daar vooralsnog prima in geslaagd. Is het spelletje in een fase dat het lekker draait ook meteen extra leuk voor Van Duijn?

“Voetbal blijft voor mij altijd helemaal fantastisch. Vooralsnog zijn mijn statistieken prima: daar ben ik heel blij mee en natuurlijk geniet ik er ook van. Maar zoals ik eerder in interviews ook heb gezegd: ik zie dit echt als een ontwikkeljaar. Ik wil proberen mezelf, maar vooral het team zo goed mogelijk te ontwikkelen. Ik denk dat we als groep bezig zijn om echt iets moois neer te zetten, maar we zijn er nog lang niet.”

Veel nieuwe dingen
Van Duijn laat het teamaspect en de ontwikkeling daarvan tijdens het interview meermaals terugkomen. “Er is heel veel veranderd: een nieuwe trainer, nieuwe spelers en een nieuwe tactiek. De nieuwe speelwijze krijgen we steeds beter onder de knie. Hoe sta je als team? Hoe speel je samen als team? Het gaat steeds beter, we liggen op koers, maar er zijn genoeg momenten in de wedstrijd waarop het beter kan. Daar focussen we op.”

Quick Boys trof met De Treffers, Kon. HFC en AFC in competitieverband al een drietal ploegen uit linkerrijtje van de Betnations Divisie. Een nieuwe testcase is echter zaterdag de Derby tegen Katwijk, de kampioen van de laatste twee seizoenen. Hoe zit het met de spanning?

“Ik zie het vooral als een heel leuke wedstrijd”, reageert Van Duijn desgevraagd. “We treffen de kampioen van vorig jaar, in een Katwijkse derby. We zitten als team echt in een proces en het is een mooi meetmoment om te kijken waar we staan.”

Aan een voorspelling waagt Van Duijn zich liever niet. “Nee, we gaan wel zien hoe het loopt. Ik heb er vooral erg veel zin in.”

Later vandaag verschijnt nog een interview met Koen Tros op VIDB en een nieuwe VIDB Café met Tom van der Niet en Marco van der Plas

Foto’s: Orange Pictures

Lees ook: Prachtige sfeeracties in aanloop naar Quick Boys – Katwijk

POPULAIRE BERICHTEN