Rosa van Gool en Jonna van de Velde hebben dinsdagavond historie geschreven met de Ajax Vrouwen. Voor het eerst in de historie wist een Nederlandse club door te dringen tot de kwartfinale van de UEFA Women’s Champions League. De Ajax Vrouwen deden dat door AS Roma met 2-1 te verslaan.

Vooraf was de spanning in groep C al om te snijden en tijdens de laatste speelronde was dat niet anders. Alle vier de teams konden nog door en het was continu stuivertje wisselen wat betreft de eerste twee plekken in de poule.

Aanvankelijk zag het er niet goed uit voor de Ajacieden. AS Roma nam na ruim een halfuur spelen de leiding via een kopbal uit een vrije trap. Op slag van rust kwamen de Ajacieden echter langszij via Tiny Hoekstra: 1-1. Diep in de tweede helft volgde de beslissing: een corner van Sherida Spitse werd onderweg van richting veranderd en viel binnen: 2-1.

Grote ontlading
Op dat moment stond Van de Velde kort binnen de lijnen. Zij was in de 78e minuut basisklant Van Gool komen aflossen. De 2-1 bleef uiteindelijk op het scorebord, waardoor grote ontlading volgde en de Ajax Vrouwen volgende week vrijdag in de koker zitten voor de loting.


Eindstand poule C
1. Paris Saint-Germain 6-10
2. Ajax Vrouwen 6-10
3. Bayern München 6-7
4. AS Roma 6-5


Van Gool komt uit Sassenheim en speelde tot haar zestiende bij Ter Leede. Van de Velde is een Noordwijkerhoutse en kwam in haar jeugdjaren voor VVSB uit.

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Van Gool en Van de Velde stunten met Ajax Vrouwen in Champions League

POPULAIRE BERICHTEN