Rosa van Gool heeft zich woensdagavond met de Ajax Vrouwen geplaatst voor het hoofdtoernooi van de UEFA Women’s Champions League. Ook de return tegen FC Zürich werd in winst omgezet: 2-0. Renate Jansen redde het niet met de FC Twente Vrouwen.

De Ajax Vrouwen stonden na de 0-6-zege in Zwitserland al met anderhalf been in de groepsfase. In de terugwedstrijd werd niets aan het toeval overgelaten. Na een doelpuntloos eerste bedrijf maakte spits Leuchter tussen de 73e en 78e minuut twee goals. Na 63 minuten was Van Gool naar de kant gegaan.

Deceptie in de Grolsch Veste
Jansen liep met de Twente Vrouwen tegen een grote deceptie aan. Na de 2-2 op Zweedse bodem konden de Tukkers het in eigen huis afmaken, maar dat lukte niet. Halverwege zag het er nog goed uit: Twente was beter en leidde toen met 1-0. In de tweede helft ging het fout voor de thuisploeg die knullig twee goals weggaf.

In de slotfase probeerde Twente nog wel orde op zaken te stellen, maar daar slaagde het niet in. Daardoor ontbreekt het team van captain Jansen (die de gehele wedstrijd speelde) komende vrijdag bij de loting. In de koker zitten zestien clubs.

De Sassenheimse Van Gool is een jeugdproduct van Ter Leede. Jansen uit Abbenes speelde in onze regio ook op de Roodemolen en voor Kagia.

Archieffoto: Orange Pictures

POPULAIRE BERICHTEN