Rosa van Gool is zondag kampioen geworden met de Ajax Vrouwen. De Ajacieden gingen met een punt voorsprong op de FC Twente Vrouwen de laatste speelronde in en maakten de klus overtuigend af: 1-6. Van Gool deed uit tegen PEC Zwolle als invaller ruim een half uur mee.

Al met al kan Van Gool terugkijken op een prachtige week. Vrijdag ondertekende de 19-jarige middenvelder haar eerste contract. In het MAC³PARK stadium kwam ze tot haar veertiende optreden in de hoofdmacht van de Ajax Vrouwen, die voor het eerst sinds 2018 weer eens kampioen werden.


Top drie
1. Ajax 20-55
2. FC Twente 20-54
3. Fortuna Sittard 20-36


Van Gool speelde tot haar vijftiende voor Ter Leede. Op sportcomplex de Toekomst is ze ploeggenote van Jonna van de Velde, al zit de Noordwijkerhoutse vanwege een zware knieblessure al lange tijd in de lappenmand.

De voorgaande drie keer ging de titel naar FC Twente, waar Renate Jansen (32) aanvoerder is. De oud-speelster van Ter Leede en Kagia gaf met haar ploeg vorige week de leidende positie uit handen door in Amsterdam van Ajax te verliezen. Twente won zijn laatste wedstrijd wel, met 2-1 van Feyenoord, maar had daar verder niets aan.

Foto: Ajax Media

Lees ook: Sassenheimse Van Gool tekent eerste contract bij Ajax
Check ook: Jansen verliest topper met Twente Vrouwen en ziet kansen op nieuwe titel danig slinken


POPULAIRE BERICHTEN