Roy van Leeuwen maakt een stap binnen de regio. De 29-jarige vleugelaanvaller gaat volgend seizoen spelen voor SJC. Van Leeuwen komt over van FC Rijnvogels, waar hij sinds 2018 actief was.

Een belangrijke voorwaarde om voor SJC te kiezen is het eenmaal per week minder trainen op de Lageweg. Van Leeuwen gaat binnenkort verhuizen en heeft samen met zijn vrouw een dochter van nog geen jaar oud. “Met twee keer in plaats van drie keer per week trainen kan Roy wat meer aandacht geven aan gezin en familie”, stelt SJC in een bericht op de clubsite.

‘Doelgerichtheid’
Trainer Marcel IJzendoorn is content met de tweede zomeraanwinst: “Ik kende Roy al vanuit zijn periode dat hij als aankomend talent speelde bij Rijnsburgse Boys. Toen ook al viel hij mij op door zijn doelgerichtheid en zijn overzicht. Bij Rijnvogels heeft hij dezelfde kwaliteiten aangevuld met scorend vermogen en opvallend veel assists. Bovendien is het heel waardevol dat hij zowel op links als op rechts goed uit de voeten kan.”

Van Leeuwen was de afgelopen jaren een belangrijke kracht voor FC Rijnvogels. Zijn finest moment was waarschijnlijk het openen van de score in de kampioenswedstrijd tegen Zwaluwen. De Katwijkers wonnen in juni 2022 met 2-0 en promoveerden daardoor naar de Derde Divisie.

Laatste wedstrijd begin november
De 29-jarige Van Leeuwen kwam dit seizoen tot tien optredens in competitieverband. Daarin scoorde hij tweemaal en gaf hij drie assists. Zijn laatste wedstrijd was overigens begin november. Sindsdien zit Van Leeuwen in de lappenmand.

Noordwijk is niet geheel onbekend terrein voor Van Leeuwen. Hij volgde zijn middelbare schooltijd op het Northgo College, waar hij in de klas zat met SJC-captain Timo Ruigrok. De middenvelder probeerde Van Leeuwen al eerder naar de Lageweg te halen, maar ving toen bot.

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Versterking van SDC Putten voor SJC

POPULAIRE BERICHTEN