,,Het was een kansloze missie”, sprak Alan Campfens na afloop van het verloren duel tegen FC Rijnland. De trainer zat zich te verbijten op de bank en moest toezien hoe zijn Warmunda hopeloos met 3-0 onderuit ging. Standaardsituaties deden de promovendus, zoals vaker dit seizoen, de das om.

Een enorme klap voor de ploeg uit Warmond, nadat het vorige week nog knap een punt had overgehouden aan het duel tegen Van Nispen (1-1). ,,Toen kregen we een boost in ons vertrouwen. We hebben daar knap een gelijkspel uit het vuur gesleept. Maar wat we vandaag lieten zien is zeer teleurstellend. Zo zijn we de ene week de morele winnaar en denken we het op de rails te hebben en deze week verliezen we weer”, aldus Campfens.

De manier waarop Warmunda ten onderging wekte irritatie op bij Campfens. ,,We kregen weer twee goals tegen uit standaardsituaties. We hebben het de afgelopen maanden regelmatig besproken. Na de wedstrijd tegen Van Nispen en op de trainingen leek het goed te staan. Vandaag hebben we laten zien dat er dus nog hard aan gewerkt moet worden, maar er is zeker nog het vertrouwen dat we dit kunnen verbeteren.”

,,We hadden de eerste helft al vrij weinig gecreëerd, maar de tweede helft heb ik helemaal geen kans gezien.

Tweemaal moest Campfens toezien hoe Rijnland-rechtsback Rob van Noort de verdediging van Warmunda in de lucht te sterk af was. ,,De eerste keer kan hij [Van Noort] vanuit een vrije trap vrij inkoppen en in de tweede helft vanuit een hoekschop. Er stond bij beide goals niemand bij hem in de buurt. Als er niet juist en alert verdedigd wordt dan ligt hij er op dit niveau vrij snel in. Vorig jaar waren er nog wel eens momentjes dat dit soort situaties niet fataal waren, maar dit zit er nu niet meer in.”

Ongelukkig
Zonder echt gevaarlijk te worden hield Warmunda nog lange tijd stand. Tot er vijf minuten voor rust tweemaal werd gescoord door de Rijnlanders. Een kopbal van Van Noort en een zondagsschot van Martijn van Leeuwen dat nota bene via verdediger Nick Arnst de bovenhoek trof.

,,De tweede goal was een ongelukkig doelpunt, op een vervelend moment”, vertelde Campfens na afloop. ,, We gaan dan toch met een rotgevoel de rust in. We hadden de eerste helft al vrij weinig gecreëerd, maar de tweede helft heb ik helemaal geen kans gezien. We misten creativiteit en scorend vermogen vandaag.”

Hoop
Na afloop was Campfens toch nog optimistisch. ,,We weten van onszelf dat we beter kunnen. Dat moeten we de tweede seizoenshelft laten zien. Er komen nog genoeg ploegen aan waarvan we weten dat we ze pijn kunnen doen. Wedstrijden zoals vandaag zitten er helaas tussen.”

,,We moeten ons ook nog aanpassen aan het niveau. Dat gaat niet vanzelf”, vervolgt de trainer van Warmunda. ,,Er moet zeker in verdedigend opzicht gewoon slimmer gehandeld worden. Het is aan ons om ons te herpakken en om die omschakeling te maken.”

FC Rijnland – Warmunda 3-0 (2-0). 40. R. Van Noort 1-0, 44. Van Leeuwen 2-0, 56. R. Van Noort 3-0.

Warmunda: Christen, Ten Have, De Taeye, Arnst, Wijsman, Kest, Esman, Van Noort, Kortekaas (45. Smit), Komen (45. Winkelman), Rajabzadah (67. Holverda)

Tekst: Davy Klaris

Foto: Jeannette Dijkstra


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS14.00SJC
Districtsbeker
Hillegom14.00HBC
ROAC14.00Foreholte
Teylingen14.00VUC
Van Nispen (zon.)14.00REMO