,,Het was een kansloze missie”, sprak Alan Campfens na afloop van het verloren duel tegen FC Rijnland. De trainer zat zich te verbijten op de bank en moest toezien hoe zijn Warmunda hopeloos met 3-0 onderuit ging. Standaardsituaties deden de promovendus, zoals vaker dit seizoen, de das om.

Een enorme klap voor de ploeg uit Warmond, nadat het vorige week nog knap een punt had overgehouden aan het duel tegen Van Nispen (1-1). ,,Toen kregen we een boost in ons vertrouwen. We hebben daar knap een gelijkspel uit het vuur gesleept. Maar wat we vandaag lieten zien is zeer teleurstellend. Zo zijn we de ene week de morele winnaar en denken we het op de rails te hebben en deze week verliezen we weer”, aldus Campfens.

De manier waarop Warmunda ten onderging wekte irritatie op bij Campfens. ,,We kregen weer twee goals tegen uit standaardsituaties. We hebben het de afgelopen maanden regelmatig besproken. Na de wedstrijd tegen Van Nispen en op de trainingen leek het goed te staan. Vandaag hebben we laten zien dat er dus nog hard aan gewerkt moet worden, maar er is zeker nog het vertrouwen dat we dit kunnen verbeteren.”

,,We hadden de eerste helft al vrij weinig gecreëerd, maar de tweede helft heb ik helemaal geen kans gezien.

Tweemaal moest Campfens toezien hoe Rijnland-rechtsback Rob van Noort de verdediging van Warmunda in de lucht te sterk af was. ,,De eerste keer kan hij [Van Noort] vanuit een vrije trap vrij inkoppen en in de tweede helft vanuit een hoekschop. Er stond bij beide goals niemand bij hem in de buurt. Als er niet juist en alert verdedigd wordt dan ligt hij er op dit niveau vrij snel in. Vorig jaar waren er nog wel eens momentjes dat dit soort situaties niet fataal waren, maar dit zit er nu niet meer in.”

Ongelukkig
Zonder echt gevaarlijk te worden hield Warmunda nog lange tijd stand. Tot er vijf minuten voor rust tweemaal werd gescoord door de Rijnlanders. Een kopbal van Van Noort en een zondagsschot van Martijn van Leeuwen dat nota bene via verdediger Nick Arnst de bovenhoek trof.

,,De tweede goal was een ongelukkig doelpunt, op een vervelend moment”, vertelde Campfens na afloop. ,, We gaan dan toch met een rotgevoel de rust in. We hadden de eerste helft al vrij weinig gecreëerd, maar de tweede helft heb ik helemaal geen kans gezien. We misten creativiteit en scorend vermogen vandaag.”

Hoop
Na afloop was Campfens toch nog optimistisch. ,,We weten van onszelf dat we beter kunnen. Dat moeten we de tweede seizoenshelft laten zien. Er komen nog genoeg ploegen aan waarvan we weten dat we ze pijn kunnen doen. Wedstrijden zoals vandaag zitten er helaas tussen.”

,,We moeten ons ook nog aanpassen aan het niveau. Dat gaat niet vanzelf”, vervolgt de trainer van Warmunda. ,,Er moet zeker in verdedigend opzicht gewoon slimmer gehandeld worden. Het is aan ons om ons te herpakken en om die omschakeling te maken.”

FC Rijnland – Warmunda 3-0 (2-0). 40. R. Van Noort 1-0, 44. Van Leeuwen 2-0, 56. R. Van Noort 3-0.

Warmunda: Christen, Ten Have, De Taeye, Arnst, Wijsman, Kest, Esman, Van Noort, Kortekaas (45. Smit), Komen (45. Winkelman), Rajabzadah (67. Holverda)

Tekst: Davy Klaris

Foto: Jeannette Dijkstra


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC2-2Foreholte
Van Nispen (zon.)2-2Spaarnwoude